ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

H New York Post κατηγορεί τη Viva Wallet για συνεργασία με την πορνογραφική εταιρεία Sirina

Η JPMorgan έκανε επένδυση ύψους 800 εκατ. δολαρίων στην Viva Wallet προκειμένου να αποκτήσει το 49%

H New York Post κατηγορεί τη Viva Wallet για συνεργασία με την πορνογραφική εταιρεία Sirina

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η JPMorgan Chase, ενεπλάκη μέσω της Viva Wallet στην διαχείριση πληρωμών για λογαριασμό της πορνογραφικής εταιρίας Sirina.

Σε άρθρο της η New York Post, επικαλούμενη δημοσίευμα του The Information, αναφέρει πως προσωπικό της Viva Wallet κατηγορεί το μάνατζμεντ ότι παραβιάζει τους δικούς της όρους παροχής υπηρεσιών που απαγορεύουν την παροχή υπηρεσιών πληρωμών σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε πορνογραφικό περιεχόμενο. Σημειώνεται πως η JPMorgan έκανε επένδυση ύψους 800 εκατ. δολαρίων στην Viva Wallet προκειμένου να αποκτήσει το 49%.

Επίσης, πληροφορίες κάνουν λόγο για διαμάχη του μάνατζμεντ με τράπεζα σε ότι αφορά τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Viva.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, αγνόησε το αίτημα της JPMorgan να διορίσει δύο άτομα για να αντικαταστήσουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου που επέλεξε η JP Morgan και τα οποία παραιτήθηκαν πρόσφατα. Με απόφασή του διόρισε τον οικονομικό διευθυντή της Viva Wallet καθώς και έναν πρώην επενδυτή για να καλύψει τις δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο στη θέση των εκπροσώπων της JPMorgan. Στη συνέχεια προσπάθησε να αλλάξει τον τελευταίο εκπρόσωπο της JPMorgan στο πενταμελές συμβούλιο, αλλά αργότερα εγκατέλειψε την ιδέα.

Από την άλλη, η JPMorgan φέρεται να απέρριψε αίτημα της Viva Wallet για δάνειο 100 εκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω ελέγχου από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αυτό το καλοκαίρι για εικαζόμενη αδυναμία συμμόρφωσης με τους νόμους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με αρχεία που επικαλείται το The Information.

Η διοίκηση της Viva Wallet φέρεται να απέλυσε υπαλλήλους που ύψωσαν «κόκκινες σημαίες» για θέματα συμμόρφωσης, ανέφερε το πρακτορείο.

Η JPMorgan είπε νωρίτερα αυτό το έτος ότι «είχε γνώση ορισμένων ευρημάτων από τις ρυθμιστικές αρχές για τη Viva που η εταιρεία εργάζεται για να αντιμετωπίσει». Ένας εκπρόσωπος της Viva είπε στην The Post, «Η Viva.com συνεργάζεται συνεχώς με τους μετόχους της σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, για όλα τα θέματα της Εταιρείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχοντας ιδρύσει φυσικά υποκαταστήματα σε 24 χώρες, η Viva.com έχει επενδύσει ουσιαστικά στις δραστηριότητές της ώστε να συμμορφώνεται πλήρως με το ρυθμιστικό πλαίσιο καθεμιάς από αυτές τις χώρες». Η εταιρεία είπε ότι έλαβε «μέτρα δέουσας επιμέλειας» για να διασφαλίσει ότι ήταν «σε πλήρη συμμόρφωση» με το «τοπικό και ρυθμιστικό πλαίσιο» στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.