ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H Βενεζουέλα έστειλε 11.000 στρατιώτες για ανακατάληψη φυλακής – Εγκληματίες είχαν φτιάξει πισίνα και… ζωολογικό κήπο

Η συμμορία είχε το δικό της νυχτερινό κέντρο διασκέδασης

H Βενεζουέλα έστειλε 11.000 στρατιώτες για ανακατάληψη φυλακής – Εγκληματίες είχαν φτιάξει πισίνα και… ζωολογικό κήπο

«Ντου» έκαναν 11 χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί στη φυλακή «Tocoron» της Bενεζουέλας, στην οποία φαίνεται να κυριαρχούσε η εγκληματική οργάνωση «Tren de Aragua».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η έφοδος της αστυνομίας έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (20/9) ενώ πολλά μέλη της συμμορίας «Tren de Aragua» είχαν γίνει καπνός.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανέπτυξε 11.000 στρατιώτες και αστυνομικούς συμμετέχοντας σε μία επιχείρηση που οδήγησε στην κατάληψη της φυλακής στο βόρειο-κεντρικό κρατίδιο της Βενεζουέλας Aragua.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο σωφρονιστικό κατάστημα και έκπληκτοι ανακάλυψαν έναν μικρό ζωολογικό κήπο που έφτιαξε η συμμορία «Tren de Aragua», που επί χρόνια είχε το πάνω χέρι στη φυλακή.

Μέλη της συμμορίας, με επικεφαλής τον Héctor “Niño” Guerrero, φέρεται να δραπέτευσαν μια ημέρα πριν την έφοδο της αστυνομίας, σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα. Τώρα πλέον, η φυλακή βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Η διαβόητη εγκληματική οργάνωση είχε στήσει μέσα στη φυλακή μικρές παράγκες όπου ορισμένα μέλη τους ζούσαν με τις οικογένειές τους και είχαν πρόσβαση στη δορυφορική τηλεόραση και στο διαδίκτυο.

Με βάση τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, ο ζωολογικός κήπος που έφτιαξε η συμμορία «Tren de Aragua» φιλοξενούσε τίγρεις, λιοντάρια, κροκόδειλους και πούμα που χρησιμοποιούνταν για να τρομοκρατούν κρατούμενους και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η συμμορία είχε το δικό της νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, που ονομαζόταν «Tokio», κι ένα εστιατόριο για τους κρατούμενους όπου μπορούσαν να δειπνήσουν με τους επισκέπτες τους.

Υπήρχε επίσης ένα γήπεδο μπέιζμπολ, ένα δωμάτιο όπου έπαιζαν τυχερά παιχνίδια κι ένα άλλο όπου οι τρόφιμοι είχαν μηχανήματα διακίνησης παράνομων κρυπτονομισμάτων.

Επιπλέον, η εγκληματική οργάνωση «Tren de Aragua» είχε φτιάξει μια πισίνα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συνεχάρη με ανάρτησή του στο «X» τα 11 χιλιάδες μέλη της FANB (Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας) και τις αστυνομικές δυνάμεις για την επιτυχή έφοδό τους στο σωφρονιστικό ίδρυμα, λίγη ώρα μετά την επιδρομή των αρχών. «Προσανατολιζόμαστε σε μια Βενεζουέλα απαλλαγμένη από εγκληματικές συμμορίες!», όπως δήλωσε.

Στο κτίριο της φυλακής, είχε κατασκευαστεί μια σήραγγα. Το υπόγειο πέρασμα διέθετε πολλές εξόδους, συμπεριλαμβανομένης μιας που οδηγούσε σε μια λίμνη όπου βρίσκονται τρεις ξύλινες σχεδίες στην ακτή. Το βίντεο από την κάμερα της επιδρομής δείχνει αστυνομικούς και στρατιώτες να εισβάλουν σε ένα από τα κτίρια όπου έδειχναν τη σήραγγα.

«Δώσαμε τέλος στις κακοτεχνίες, εντοπίσαμε τη σήραγγα και αποτρέψαμε μια μαζική διαφυγή ενώ ελέγξαμε όλους όσοι στερήθηκαν την ελευθερία τους», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Remigio Ceballos.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν δύο κρατούμενους που διέφυγαν από τη φυλακή κατά τη διάρκεια της εφόδου, ονόματι «Επιχείρηση Απελευθέρωσης Cacique Guaicaipuro».

Ο Ceballos επιβεβαίωσε χθες ότι 60 μέλη της εγκληματικής συμμορίας «Tren de Aragua» συνελήφθησαν όπως και τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι με την κατηγορία ότι επέτρεψαν το λαθρεμπόριο όπλων.

Η εφημερίδα «El Nacional» της Βενεζουέλας ανέφερε ότι από 400 έως 500 κρατουμένοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το ραδιοφωνικό δίκτυο «Union Radio» μετέδωσε ότι οι δραπέτες μπορεί να κρύβονται στην ορεινή περιοχή κοντά στο El Junquito.

Η κυβέρνηση της χώρας ξεκίνησε τη μεταφορά των κρατουμένων σε άλλες φυλακές χθες αργά το απόγευμα με τις οικογένειές να παραπονιούνται ότι είχαν «πλήρη μεσάνυχτα» για το πού θα πάνε τους συγγενείς τους.

Ο αρχηγός της συμμορίας «Tren de Aragua», Hector ‘Niño’ Guerrero, φέρεται να έλαβε προειδοποίηση ότι στη φυλακή Tocorón επρόκειτο να γίνει επιδρομή και ετράπη σε φυγή μαζί με άλλα μέλη της. Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν έγκλειστους στο σωφρονιστικό κέντρο Tocorón να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον μετά την αστυνομική και στρατιωτική επιχείρηση στη φυλακή.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που βρίσκονταν κοντά στη φυλακή κλήθηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους το απόγευμα της Τετάρτης, πριν την πραγματοποίηση της επιχείρησης, όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο NTN24. Το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τηλεφωνικά σήματα διακόπηκαν προσωρινά ώρες πριν την έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας στη φυλακή.

Ωστόσο, το «Παρατηρητήριο των Φυλακών της Βενεζουέλας», μια μη κυβερνητική οργάνωση, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την επιχείρηση της κυβέρνησης στο σωφρονιστικό κέντρο Tocorón, όπου ο πληθυσμός των κρατουμένων είχε μειωθεί από 5.000 σε 1.500.

Εκτιμά δηλαδή ότι, η ηγεσία της συμμορίας κατέληξε σε συμφωνία με τις αρχές προκειμένου να παραδώσει την εξουσία των φυλακών στις αρχές της Βενεζουέλας.

«Μια παρέμβαση στην οποία αφήνουν τους «ηγέτες» (της συμμορίας) να διαφύγουν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη, πολύ περισσότερο όταν οι ίδιοι οι εγκληματίες παρέδωσαν (τον έλεγχο) την Τοκορόν», τόνισε από την πλευρά της το Παρατηρητήριο των Φυλακών της Βενεζουέλας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας τηρεί σιγή ιχθύος για το καταφύγιο όπου κρύβεται ο ηγέτης της συμμορίας «Tren de Aragua», Hector ‘Niño’ Gue.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.