ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

HΠΑ: Η Αλαμπάμα εισάγει νέο τρόπο εκτέλεσης της θανατικής ποινής

Υποξία αζώτου

HΠΑ: Η Αλαμπάμα εισάγει νέο τρόπο εκτέλεσης της θανατικής ποινής

Μια νέα μέθοδο εκτέλεσης των θανατοποινιτών είναι έτοιμη να εισάγει η πολιτεία της Αλαμπάμα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο Άλαν Γιουτζίν Μίλερ που καταδικάστηκε για τη δολοφονία τριών ανθρώπων το 1999 θα μπορούσε να είναι ο πρώτος θανατοποινίτης που εγκαινιάσει τη νέα μέθοδο, εφόσον ο Επίτροπος Διορθώσεων, Τζον Χαμ την εγκρίνει εγκαίρως.

Η νέα μέθοδος θα αποτελεί εναλλακτική λύση στη θανατηφόρα ένεση, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.300 ανθρώπους στις ΗΠΑ από τότε που εισήχθη.

Η νέα μέθοδος που είναι έτοιμη να εισαγάγει η Αλαμπάμα, ονομάζεται υποξία του αζώτου.

Η υποξία του αζώτου προκαλεί τον θάνατο αντικαθιστώντας το οξυγόνο με άζωτο στο σώμα και προκαλεί ασφυξία. Η μέθοδος αυτή εγκρίθηκε το 2018 αλλά δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί.

Ο Μίλερ λέγεται ότι επέλεξε τη νέα μέθοδο εκτέλεσης εξαιτίας του φόβου του για τις βελόνες. Το εάν η υποξία του αζώτου είναι διαθέσιμη για να χρησιμοποιηθεί είναι στην ευχέρεια του επιτρόπου.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η απόφαση, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Τζέιμς Χάουτς είπε ότι είναι «πολύ πιθανό» η νέα μέθοδος να είναι διαθέσιμη για την εκτέλεση του Μίλερ.

Το Τμήμα Διορθώσεων της Αλαμπάμα δεν έχει επιβεβαιώσει αυτά τα σχέδια, αλλά ένας εκπρόσωπος ανέφερε:

«Το πρωτόκολλο εκτέλεσης υποξίας αζώτου είναι ακόμη υπό ανάπτυξη και οι φυσικές τροποποιήσεις του κτιρίου στον θάλαμο εκτέλεσης βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία. Λόγω του γεγονότος ότι αυτά τα δύο στοιχεία δεν είναι ακόμη σε οριστική κατάσταση και υπάρχουν πιθανές ανησυχίες για την ασφάλεια, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να μοιραστούμε αυτήν τη στιγμή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα μέθοδος εγκρίθηκε επίσης στην Οκλαχόμα και τον Μισισιπή, με προηγούμενους θανατοποινίτες όπως ο Ράσελ Μπάκλιου να κάνουν έκκληση για χρήση της. Ο Μπάκλιου ήθελε να εκτελεστεί από υποξία αζώτου, λόγω ιατρικής κατάστασης. Η προσφυγή του δεν ήταν επιτυχής και εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.