Η 10χρονη από το Μεξικό που έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και ήδη φοιτά σε πανεπιστήμιο

Στα 5 της τελείωσε το δημοτικό

Η 10χρονη από το Μεξικό που έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και ήδη φοιτά σε πανεπιστήμιο

Η Nallely Sánchez, η μητέρα της μικρής Adhara, αποφάσισε να πάει την κόρη της σε ψυχολόγο και ο ίδιος δεν άργησε να συστήσει στην Pérez να πάει στο Κέντρο Προσοχής στο Ταλέντο (CEDAT), ένα σχολείο για χαρισματικά παιδιά.

Η Sánchez έμαθε γρήγορα ότι η κόρη της δεν ήταν απλώς προικισμένη, ήταν μια…πιστοποιημένη ιδιοφυΐα με IQ 162—υψηλότερο από τον Albert Einstein και τον Stephen Hawking.

Η οικογένεια Sánchez προέρχεται από το Tláhuac του Μεξικού, έναν από τους 16 δήμους στους οποίους χωρίζεται η Πόλη του Μεξικού.

Όταν ήταν μόλις 5 ετών, η Pérez τελείωσε το δημοτικό. Στα 6 τελείωσε το γυμνάσιο και στα 8 το λύκειο. Σήμερα, σπουδάζει δύο αντικειμενα σχεικά με το Διαδίκτυο: Βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά στο UNITEC και μηχανική συστημάτων στο CNCI. Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα της πρόσφερε υποτροφία.

Η Pérez προσκλήθηκε να σπουδάσει εκεί προσωπικά από τον πρόεδρο του πανεπιστημίου, Robert C. Robbins, ο οποίος της έστειλε μια επιστολή, στην οποία ανέφερε. «Ήμουν ενθουσιασμένος που διάβασα για την απίστευτη ιστορία σας στο διαδίκτυο και ανακάλυψα ότι το σχολείο των ονείρων σας είναι το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα». Και πρόσεθετε ότι «έχουμε πολλά εξαιρετικά προγράμματα διαστημικών επιστημών, θα είχατε πολλές ευκαιρίες να εργαστείτε δίπλα-δίπλα με τους κορυφαίους ειδικούς του κόσμου… Έχετε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σας και ελπίζω να σας καλωσορίσω στην πανεπιστημιούπολη μια μέρα».

Ωστόσο, με τις προκλήσεις της βίζας των ΗΠΑ, δεν κατάφερε να πάει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περιοδικό Forbes ονόμασε την Perez μία από τις 100 ισχυρές γυναίκες του Μεξικού και πρόσφατα έγραψε ένα απομνημόνευμα με τίτλο Don’t Give Up.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.