ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Αυστρία θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό αέριο: «Δεν θέλουμε να καταστραφεί η οικονομία μας»

«Όσο αυτό θα είναι επιτρεπτό νομικά θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε από την Ρωσία»

Η Αυστρία θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό αέριο: «Δεν θέλουμε να καταστραφεί η οικονομία μας»

Ο αυστριακός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV θα συνεχίσει να λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου του από τη Ρωσία τον επόμενο χειμώνα!

 Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OMV Άλφρεντ Στερν σε συνέντευξή του στους Financial Times. 

Η εταιρεία υπέγραψε μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την Gazprom το 2018 που διαρκεί έως το 2040. Σύμφωνα με τον Stern, η OMV δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το συμβόλαιο στο εγγύς μέλλον. Το συμβόλαιο υπεγράφη με τον προκάτοχό του Ράινερ Σέλε, ο οποίος είχε δεχθεί επικρίσεις για την εγγύτητά του με την Μόσχα.

“Όσο η Gazprom παραδίδει, θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε αυτές τις ποσότητες από την Gazprom”, δήλωσε ο Stern. Η επιβολή περιορισμών και συνεπώς η «εξάλειψη ορισμένων πηγών ενέργειας» θα οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμών, προειδοποίησε. «Ως βιομηχανική εταιρεία, έχουμε υποχρέωση να χρησιμοποιούμε αυτές τις πηγές για όσο διάστημα επιτρέπονται νομικά», πρόσθεσε.

Η OMV καλύπτει περίπου το 30 τοις εκατό των αναγκών της Αυστρίας σε φυσικό αέριο. Πέρυσι, η εταιρεία ήταν από τις πρώτες που συμφώνησαν να πληρώσουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια στο πλαίσιο ενός νέου μηχανισμού διακανονισμού που η Μόσχα κατέστησε υποχρεωτικό για τις «μη φιλικές χώρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Στερν είπε τότε ότι η εγκατάλειψη του ρωσικού φυσικού αερίου ήταν αδύνατη για την Αυστρία και θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.