ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Δανία απαγορεύει με νόμο πλέον το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου

Κάθε παραβάτης κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης δύο ετών

Η Δανία απαγορεύει με νόμο πλέον το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου

Το κοινοβούλιο της Δανίας υιοθέτησε νόμο που ποινικοποιεί την καταστροφή αντιτύπων του κορανίου.

Θα απαγορεύεται στο εξής το κάψιμο, η φθορά ή το ποδοπάτημα δημοσίως θρησκευτικών κειμένων, με σκοπό να δημοσιεύονται ευρέως οι φωτογραφίες της καταστροφής τους, όπως έγινε το καλοκαίρι στη Δανία με το κοράνι. Θα απαγορευτεί επίσης το σχίσιμο, η κοπή ή το μαχαίρωμά τους. Κάθε παραβάτης κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Στόχος είναι πρωτίστως η προστασία των συμφερόντων και της εθνικής ασφάλειας της σκανδιναβικής χώρας. Στο τέλος μιας συζήτησης που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, το κείμενο υιοθετήθηκε κατά την τρίτη ανάγνωση από τα 94 εκ των 179 μελών του κοινοβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Δανία και η Σουηδία πρόσφατα άμβλυναν την οργή των μουσουλμανικών χωρών για το κάψιμο του κορανίου. Στο Ιράκ για παράδειγμα, προσπάθησαν στα τέλη Ιουλίου να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πρεσβεία της Δανίας στη Βαγδάτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.