Εμείς Μανωλάκη θα κάνουμε ότι χρειάζεται. Εσείς θα κάνετε ότι πρέπει;

Η ΕΕ θέλει να επιβάλει την λογοκρισία στο Χ: Πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στον Έλον Μασκ αν δεν υπακούσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της SpaceX και της Τesla θα απορρίψει το αίτημα της ΕΕ

Η ΕΕ θέλει να επιβάλει την λογοκρισία στο Χ: Πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στον Έλον Μασκ αν δεν υπακούσει!

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και του Χ βρίσκεται το ενδεχόμενο επιβολής  κυρώσεων στην γνωστή πλατφόρμα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάζει την επιβολή προστίμου που φέρεται να αγγίζει τα 120 εκατομμύρια ευρώ, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της εταιρείας με το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο.

Η πίεση προς την πλατφόρμα – ιδιοκτησίας του Έλον Μασκ- σχετίζεται με την εφαρμογή του Κανονισμού για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act), ο οποίος θέτει αυστηρούς κανόνες για την… αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου, της παραπληροφόρησης και την ενίσχυση της διαφάνειας στις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι οι κανόνες δεν στοχεύουν στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά στην προστασία των χρηστών και στη διασφάλιση ενός ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μοιάζει ως μια υπερβολική παρέμβαση που ενδέχεται να οδηγήσει σε μορφές έμμεσης λογοκρισίας.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Έλον Μασκ, ο οποίος έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της «απόλυτης ελευθερίας λόγου» στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αναμένεται να απορρίψει το τελεσίγραφο και να αποδεχτεί το πρόστιμο, έχοντας εκφράσει επανειλημμένα στο παρελθόν αντιρρήσεις για τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των κανόνων, η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να επιβάλει σημαντικά πρόστιμα, τα οποία μπορεί να φτάσουν έως και το 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών μιας εταιρείας, ενώ δεν αποκλείονται και πρόσθετα μέτρα συμμόρφωσης.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.