ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η εξευτελιστική πρακτική της Ινδονησίας: Το τεστ παρθενίας που περνούσαν οι γυναίκες για να μπουν στον στρατό

Η διαδικασία ίσως να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα...

Η εξευτελιστική πρακτική της Ινδονησίας: Το τεστ παρθενίας που περνούσαν οι γυναίκες για να μπουν στον στρατό

Στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό, όσοι γίνονται μέλη καλούνται να είναι γενναίοι απέναντι στον κίνδυνο. Στην Ινδονησία από το 1965, αυτό δεν ήταν αρκετό. Τουλάχιστον για τις γυναίκες.

Οι γυναίκες για πολλές δεκαετίες, αν ήθελαν να γίνουν αστυνομικοί ή να μπουν στον στρατό, έπρεπε να υποστούν ένα τεστ παρθενίας, μια επίπονη σωματικά και ψυχικά διαδικασία προκειμένου να περάσουν στο επόμενο στάδιο.

Εκτός του ότι θα έπρεπε να είναι όμορφες, ένας γιατρός έκανε το τεστ εισάγοντας δυο δάκτυλα στον κόλπο, ώστε να διαπιστώσει αν ο παρθενικός υμένας είναι ακόμα άθικτος. Μια μέθοδος που ούτως ή άλλως εκτός από επεμβατική είναι και ανακριβής για τον προσδιορισμό της παρθενίας της γυναίκας.

Το Human Rights Watch με έκθεσή του το 2014, έφερε στην επιφάνεια το θέμα, ως παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, στην Ινδονησία ψηφίστηκε νόμος που το απαγόρευε. Η αστυνομία φέρεται να το σταμάτησε αμέσως, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος από τη Δρ. Sharyn Graham Davies του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Ώκλαντ, διαπίστωσε ότι οι εξετάσεις του κόλπου και του παρθενικού υμένα εξακολουθούν να αποτελούν βασική πτυχή, ακόμη και αν δεν έχουν καταγραφεί, της στρατολόγησης αστυνομικών στη χώρα.

Το ίδιο και στον στρατό. Η μελέτη του Dr. Davies διαπίστωσε επίσης ότι η εμφάνιση ήταν βασικό συστατικό στις προσλήψεις γυναικών στην αστυνομία. «Πρέπει επίσης να έχουν ένα «ιδιαίτερα καλό σώμα και ένα όμορφο πρόσωπο που συμπληρώνεται με συνέπεια από ένα εγκάρδιο χαμόγελο», αναφέρει η έκθεση, σημειώνοντας ότι οι μετρήσεις του σώματος και το μέγεθος του στήθους καταγράφονται ενώ μια επιτροπή επιλογής ανδρών κρίνει τη φυσική ομορφιά του υποψηφίου για δουλειά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2021, ο στρατός της Ινδονησίας ανακοίνωσε επίσημα, πως όλες οι ένοπλες δυνάμεις ότι από εκεί και πέρα δεν θα γίνονται τεστ παρθενίας σε γυναίκες υποψήφιες. Η αστυνομία το είχε κάνει νωρίτερα αλλά δεν το σταμάτησε. Θα περιμένουμε καινούργια μελέτη, για να μάθουμε αν το κράτος της Ασίας επιτέλους έχει σταματήσει αυτή την εξευτελιστική διαδικασία και στην πράξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.