ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Να δώσει Mirage 2000-5 στην Ουκρανία ο Μακρόν αρκεί να μην είναι τα ελληνικά Mirage 2000-5, όπως έγινε με τους SCALP-EG!

Η Φον ντερ Λάιεν μιλά για κόστος που πρέπει να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι για την Ουκρανία

Άνετη με τον μισθό της προέδρου της Κομισιόν να μιλά για θυσίες που πρέπει άλλοι να υποστούν

Η Φον ντερ Λάιεν μιλά για κόστος που πρέπει να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι για την Ουκρανία

Μιλώντας στο Κίεβο, η φον ντερ Λάιεν επανέλαβε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αμετακίνητη στην υποστήριξή της στην Ουκρανία, καθώς ανάμεσα στα κράτη μέλη αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές για το πώς θα τιμωρηθεί περαιτέρω η Ρωσία (μάλλον δεν της είπε κάποιος ότι οι Αμερικανοί κόβουν το πετρέλαιο στην ΕΕ).

Οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία έχουν εντέλει έναν βαθύ και ορατό αντίκτυπο (!), δήλωσε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters, ώρες μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να φανεί ο αντίκτυπός τους, και αυτό είναι ορατό τώρα», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ενδεχόμενο αντίκτυπο της εν εξελίξει ενεργειακής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στην υποστήριξη για το Κίεβο, η φον ντερ Λάιεν είπε πως η υποστήριξη στην Ουκρανία «έχει υψηλό κόστος, αλλά η ελευθερία μας, η διεθνής τάξη ειρήνης, και η δημοκρατία, είναι ανεκτίμητης αξίας».

Η ΕΕ χρηματοδότησε από κοινού στρατιωτική βοήθεια για πρώτη φορά στην ιστορία της προκειμένου να υποστηρίξει την Ουκρανία φέτος, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φον ντερ Λάιεν είπε πως περαιτέρω υποστήριξη από το πρόγραμμα θα μπορούσε να έρθει στο μέλλον και είπε πως η πρόσφατη αντεπίθεση-αστραπή της Ουκρανίας στο βορειοανατολικό και νότιο τμήμα της «ανέβασε τη διάθεση όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά παντού στην Ευρώπη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.