Η Ινδία αναγνώρισε το δικαίωμα όλων των γυναικών στην άμβλωση

Η απόφαση αποτελεί σημείο καμπής για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα

Η Ινδία αναγνώρισε το δικαίωμα όλων των γυναικών στην άμβλωση

«Ναι» στο δικαίωμα όλων των γυναικών στην άμβλωση είπε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, με την απόφαση να γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τους ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.

Αναλυτικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε σήμερα ότι δεν μπορεί να απαγορεύεται σε μία γυναίκα να προχωρά σε άμβλωση πριν την 24η εβδομάδα της κύησης απλώς και μόνο επειδή είναι ανύπαντρη.

Σημειώνεται ότι ένας νόμος του 1971 περιόριζε το δικαίωμα στις αμβλώσεις στις παντρεμένες, τις χήρες, τις διαζευγμένες και τις ανήλικες γυναίκες, σε «όσες πάσχουν από αναπηρία ή νοητική υστέρηση», αλλά και όσες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης ή βιασμού.

Η σημερινή απόφαση ελήφθη μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη μιας γυναίκας η οποία κατήγγειλε ότι έμεινε έγκυος όταν βρισκόταν σε συναινετική σχέση, όμως αποφάσισε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της όταν χώρισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση αποτελεί σημείο καμπής για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ινδία, τόνισαν ακτιβιστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.