ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η ιστορία πίσω από τον κωδικό στα ΑΤΜ: Αυτός είναι ο λόγος που είναι τετραψήφιος

Ο Σκωτσέζος John Andrian Shepherd Barron είναι εφευρέτης του ΑΤΜ

Η ιστορία πίσω από τον κωδικό στα ΑΤΜ: Αυτός είναι ο λόγος που είναι τετραψήφιος

Πολλοί θα έχουνε αναρωτηθεί γιατί ο κωδικός του ΑΤΜ είναι τετραψήφιος. Πολλοί επίσης θα έχουμε αναρωτηθεί γιατί ενώ οποιοσδήποτε κωδικός απαιτεί διαφορετικούς χαρακτήρες, το ΑΤΜ απαιτεί μονάχα τέσσερα ψηφία.

Συγκεκριμένα λοιπόν ο Σκωτσέζος John Andrian Shepherd Barron που είναι ο εφευρέτης του ΑΤΜ ήθελε αρχικά να χρησιμοποιήσει έξι ψηφία, όταν εγκαθιστούσε το σύστημα κωδικοποίησης, ωστόσο, παρατήρησε ένα ζήτημα που ανέτρεψε τον σχεδιασμό του.

Όταν ο ίδιος έδωσε την σχετική κάρτα στην σύζυγο του Caroline, που ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που δοκίμασε την εφεύρεση του, εκείνη θυμόταν μόνο τέσσερα ψηφία, ξεχνώντας τα υπόλοιπα δύο.

Έτσι, παρά τους ενδοιασμούς του, ο John Andrian κατέληξε στην απόφαση να καθιερωθούν μόνο τέσσερα ψηφία, όπως ισχύει μέχρι και σήμερα στα περισσότερα υποκαταστήματα των εγχώριων τραπεζών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως αρκετές τράπεζες στο εξωτερικό έχουν καθιερώσει έξι ψηφία, δεδομένου πως μεταξύ των κωδικών 0000 και 9999, μπορούν να γίνουν 10.000 διαφορετικοί συνδυασμοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.