
Κάποτε η Κίνα είχε την πολιτική του ενός παιδιού ανά οικογένεια, μετά την κατήργησε και τώρα φτάνει σε ένα άλλο άκρο: θα αρχίσει να καταβάλει ένα ετήσιο επίδομα για την ενίσχυση του ποσοστού των γεννήσεων.
Οι γονείς θα λαμβάνουν 3.600 γουάν τον χρόνο (435 ευρώ) για κάθε παιδί μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Συνολικά θα ωφεληθούν περίπου 20 εκατ. οικογένειες και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή του έτους.
Είναι η πρώτη φορά που καθιερώνεται ένα επίδομα αυτού του τύπου σε εθνικό επίπεδο, αναφέρει το BBC.
Μέχρι σήμερα αρκετές περιφέρειες είχαν καθιερώσει επιδόματα για να ενθαρρύνουν τις οικογένειες να αποκτήσουν πιο πολλά παιδιά.
Ήταν όμως και περισσότερο γενναιόδωρες, όπως η πόλη Χοχότ στα βόρεια της χώρας που πρόσφερε μέχρι και 100.000 γουάν τον χρόνο (λίγο πάνω από 12.000 ευρώ) για κάθε παιδί για οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω. Από την πλευρά του, το Σενγιάνγκ, πόλη βόρεια του Πεκίνου, προσφέρει 500 γουάν τον μήνα σε οικογένειες όπου το τρίτο παιδί είναι κάτω των τριών ετών.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2024 ο πληθυσμός της Κίνας συρρικνώθηκε ελαφρά για τρίτη συνεχόμενη φορά.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.