ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ρωσία απαντά στον Ε.Μακρόν: «Στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού οι σχέσεις που αναπτύσσουμε στην Αφρική»

«Είναι μία δύναμη αποσταθεροποίησης στην Αφρική», είπε ο Γάλλος πρόεδρος

Η Ρωσία απαντά στον Ε.Μακρόν: «Στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού οι σχέσεις που αναπτύσσουμε στην Αφρική»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε στην κριτική που άσκησε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στη Ρωσία και προσωπικά στο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον ρόλο που διαδραματίζει στην Αφρική. 

Ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα αναπτύσσει στην Αφρική «εποικοδομητικές σχέσεις», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να απορρίψει τις επικρίσεις του Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία είναι «μια δύναμη αποσταθεροποίησης» στην περιοχή αυτή.

«Η Ρωσία αναπτύσσει (με τις αφρικανικές χώρες) φιλικές, εποικοδομητικές σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

«Οι σχέσεις αυτές δεν στρέφονται και δεν μπορούν να στρέφονται εναντίον τρίτων χωρών», είπε ακόμη ο Πεσκόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα στα μέσα ενημέρωσης franceinfo, RFI και France 24, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η Ρωσία «είναι μία δύναμη αποσταθεροποίησης στην Αφρική, μέσω των ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών που λυμαίνονται, διαπράττοντας ωμότητες, τους άμαχους πληθυσμούς», λέγοντας πως «τα στοιχεία γι’ αυτό έχουν καταγραφεί από τα Ηνωμένα Έθνη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σχετικά με τη δράση της Wagner».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.