ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Τ.Μελόνι επαναφέρει την κανονικότητα στα ιταλικά σχολεία: Θα γιορτάζουν τα Χαριστούγεννα που είχαν μετατραπεί σε «χειμερινές γιορτές»

«Χριστούγεννα και Πάσχα έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εθνική ταυτότητα της Ιταλίας»

Η Τ.Μελόνι επαναφέρει την κανονικότητα στα ιταλικά σχολεία: Θα γιορτάζουν τα Χαριστούγεννα που είχαν μετατραπεί σε «χειμερινές γιορτές»

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι επαναφέρει με νόμο στα σχολεία τις εορτές των Χριστουγέννων!

Στην Ιταλία, όπως και σε πολλές δυτικές χώρες, εδώ και αρκετά χρόνια τα Χριστούγεννα μετατράπηκαν σε απρόσωπες, δίχως όνομα «χειμωνιάτικες γιορτές» ώστε να μην… νιώθουν άσχημα οι μουσουλμάνοι!

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις από τα γνωστά συνδικάτα και τις γνωστές «προοδευτικές» οργανώσεις.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» και η Τζόρτζια Μελόνι, καθιστά υποχρεωτικές τις χριστουγεννιάτικες και άλλες χριστιανικές εκδηλώσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην ιταλική Βουλή αποτρέπει τη μετονομασία των χριστουγεννιάτικων εορτασμών σε «χειμερινές γιορτές», ενώ προβλέπει, επίσης, το υποχρεωτικό στήσιμο χριστουγεννιάτικης φάτνης.

Το νομοσχέδιο παρουσίασε η γερουσιαστής του κόμματος Λαβίνια Μενούνι, λέγοντας πως προβλέπει την απαγόρευση αποτροπής «πρωτοβουλιών που προωθούνται από γονείς, μαθητές ή αρμόδιες σχολικές αρχές για τη συνέχιση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με παραδοσιακές γιορτές που συνδέονται με τα Χριστούγεννα και το Χριστιανικό Πάσχα», όπως η “φάτνη, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις».

Η Μενούνι είπε ότι οι χριστιανικές γιορτές έχουν αλλάξει λόγω της «ευαισθησίας» προς πιστούς άλλων θρησκειών, ενώ ανέφερε πως ο εορτασμός των Χριστουγέννων έχει ιδιαίτερη σημασία για την «εθνική ταυτότητα» της Ιταλίας και πρόσθεσε πως πρέπει να τεθούν σχετικοί κανόνες και για τον εορτασμό του Πάσχα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει κυρώσεις για όσους διευθυντές σχολείων αρνηθούν να ακολουθήσουν τους κανόνες.

Το νομοσχέδιο προκάλεσε αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, αλλά και στην κοινότητα των εκπαιδευτικών.

«Οι παραδόσεις της χώρας σίγουρα πρέπει να τηρούνται, αλλά η επιβολή τους με νόμο είναι εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε ο πρόεδρος της εθνικής ένωσης διευθυντών σχολείων ANP, Αντονέλο Τζιανέλι. Το συνδικάτο εκπαιδευτικών FLC CGIL είπε πως «ενέργειες όπως αυτή, που παρεμβαίνουν, μεταξύ άλλων, στην αυτονομία των σχολείων, είναι απαράδεκτες».

«Θέλουν να απαγορεύσουν οτιδήποτε δεν τους αρέσει», δήλωσε η βουλευτής Λουάνα Τζανέλα από το κόμμα των Πρασίνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια μέχρι τώρα γινόταν το αντίθετο. Είχαν καταργηθεί στην πράξη τα Χριστούγεννα ακριβώς επειδή «δεν άρεσαν» σε κάποιους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.