ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η τρομακτική στιγμή που σκιέρ παρασύρεται από χιονοστιβάδα στο Mount Washington (βίντεο)

Καρέ καρέ η τρομακτική πτώση του

Η τρομακτική στιγμή που σκιέρ παρασύρεται από χιονοστιβάδα στο Mount Washington (βίντεο)

Τρομακτικό είναι το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Mount Washington Avalanche Center, στο οποίο φαίνεται η στιγμή που ένας σκιέρ παγιδεύεται και παρασέρνεται από μια χιονοστιβάδα που δημιούργησε ο ίδιος, ενώ έκανε σκι μαζί με άλλους σε μεγάλο υψόμετρο.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο (9 – 10.12.2023), όταν οι σκιέρ ανέβηκαν το βουνό Washington στο Νέο Χαμσάιρ για να ξεκινήσουν την κατάβασή τους με τα πέδιλά τους. Όταν βρέθηκαν στην κορυφή Airplane Gully, ο 30χρονος Ντόμινικ Τόρο, δημιούργησε μια χιονοστιβάδα, η οποία τον παρέσυρε.

Τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Mount Washington Avalanche Center δείχνουν καρέ καρέ όσα τρομακτικά έγιναν. Τα πρώτα πλάνα είναι από την κάμερα ενός άλλου σκιέρ και τα επόμενα είναι από την κάμερα αυτού που παγιδεύτηκε στη χιονοστιβάδα και εντέλει τραυματίστηκε σοβαρά.

Μάλιστα, ο σκιέρ τραυματίστηκε στο πόδι και απειλήθηκε η ζωή του, ωστόσο η άμεση κλήση στις διασωστικές Αρχές και οι πρώτες βοήθειες που παρέθεσαν οι άλλοι δύο στο θύμα ήταν καθοριστικές για να μείνει ζωντανός και να πραγματοποιηθεί η αερομεταφορά του από το σημείο.

Η στιγμή που ο σκιέρ παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα:

Ο σκιέρ, αρχικά, αρχίζει να κατεβαίνει κατά μήκος του απαλού λευκού χιονιού με τα μπατόν του. Ξαφνικά και μέσα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, ένα τεράστιο κομμάτι χιονιού αποκολλάται από το βουνό και τον παρασέρνει στην πλαγιά. Φυσικά, ο σκιέρ χάνει τον έλεγχο.

Ο 30χρονος προσπαθεί να συγκρατηθεί, καθώς πέφτει μαζί με τη χιονοστιβάδα ενώ το χιόνι αρχίζει να τον καλύπτει και να του κόβει την ορατότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη DailyMail, προς το παρόν δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του σκιέρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.