ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η τρομακτική στιγμή που σκιέρ πέφτει από lift στο κενό λόγω θυελλωδών ανέμων (βίντεο)

Οι βίαιοι άνεμοι, που έφταναν σε ταχύτητες έως και 112 χιλιόμετρα/ώρα, προκάλεσαν καταστροφές

Η τρομακτική στιγμή που σκιέρ πέφτει από lift στο κενό λόγω θυελλωδών ανέμων (βίντεο)

Πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κατέγραψαν τη στιγμή που ένα lift στο χιονοδρομικό κέντρο Cervinia, χτυπημένο από τους σφοδρούς ανέμους, ταλαντεύεται ανεξέλεγκτα, και ρίχνει έναν σκιέρ στο κενό.

Οι βίαιοι άνεμοι, που έφταναν σε ταχύτητες έως και 112 χιλιόμετρα/ώρα, προκάλεσαν πολλές καταστροφές.

Το περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε με φόντο το εκπληκτικό σκηνικό της κορυφής Matterhorn, άφησε σοκαρισμένη την κοινότητα των σκιέρ και τους παραθεριστές. Η Stephanie Burt, διηγήθηκε στην MailOnline την τρομακτική της εμπειρία. Παγιδεύτηκε στο lift για αγωνιώδη 40 λεπτά μαζί με τον φίλο της, Barnaby Dunning. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, είδαν έναν άλλο σκιέρ να πέφτει από ύψος 30 μέτρων.

Η Burt περιέγραψε τη δοκιμασία ως μια μάχη για επιβίωση, χωρίς καμία επικοινωνία από το προσωπικό του θέρετρου ή οποιαδήποτε προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση των εγκλωβισμένων στους αναβατήρες. «Επί 40 λεπτά φοβόμασταν για τις ζωές μας» είπε.

Το χιονοδρομικό κέντρο, που βρίσκεται κοντά στο διάσημο Breuil-Cervinia, έχει τεθεί υπό έλεγχο επειδή φέρεται να προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, προς μεγάλη απογοήτευση των πληγέντων σκιέρ.

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε μια συζήτηση σχετικά με τα πρότυπα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα χιονοδρομικά κέντρα, ειδικά σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η τρομακτική εμπειρία όσων εγκλωβίστηκαν στους αναβατήρες στο χιονοδρομικό κέντρο Cervinia χρησιμεύει ως έντονη υπενθύμιση της απρόβλεπτης φύσης των στοιχείων της φύσης και της ύψιστης σημασίας της διασφάλισης της ασφάλειας και της ευημερίας όλων των επισκεπτών του χιονοδρομικού κέντρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.