ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η βασίλισσα της Δανίας έκανε την αρχή: Θα αφαιρέσει o βασιλιάς Κάρολος τους τίτλους του Χάρι και της Μέγκαν;

Η 82χρονη βασίλισσα της Δανίας ανακοίνωσε την αφαίρεση των βασιλικών τίτλων από 4 εγγόνια της

Η βασίλισσα της Δανίας έκανε την αρχή: Θα αφαιρέσει o βασιλιάς Κάρολος τους τίτλους του Χάρι και της Μέγκαν;

Τον δρόμο για δραστικές περικοπές σε όλες τις μοναρχίες της Ευρώπης άνοιξε η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, που «αποκλήρωσε» δια της αφαίρεσης τίτλων από τα τέσσερα εγγόνια του δεύτερου γιου της.

Η βασίλισσα της Δανίας αποκάλυψε ότι έλαβε την απόφασή της μετά και από αντίστοιχες πράξεις άλλων βασιλικών οικογενειών, συμπεριλαμβανομένης της Ελισάβετ, που ήταν ξαδέρφη της. Ωστόσο πλέον, παρασύρει και τις άλλες βασιλικές οικογένειες και αυξάνει τις πιέσεις στον βασιλιά Κάρολο που καλείται να αναλάβει «αποφασιστική δράση» για το πώς θα διαχειριστεί τη δική του πολυπληθή -και με άφθονες δόσεις ίντριγκας – βασιλική οικογένεια.

Επισήμως η 82χρονη βασίλισσα της Δανίας ανακοίνωσε ότι η αφαίρεση των βασιλικών τίτλων των τεσσάρων από τα συνολικά οκτώ εγγόνια της είναι «για το καλό τους», προκειμένου να ζήσουν πιο φυσιολογική ζωή. Ωστόσο ευρύτερα επικρατεί ένα κλίμα «σμίκρυνσης» της μοναρχίας ή τουλάχιστον των προσώπων που δικαιούνται τα πλήρη προνόμια των γαλαζοαίματος.

Πάντως αντίστοιχες κινήσεις είχαν γίνει και πριν το Megxit, το 2019. Στα τέλη του 2018, ο βασιλιάς της Σουηδίας, στη χριστουγεννιάτικη ομιλία του είχε ανακοινώσει την αφαίρεση των βασιλικών τίτλων σε πέντε από τα εγγόνια του. Στην Ολλανδία, ο βασιλιάς Ουίλεμ Αλεξάντερ μείωσε σε πέντε τον αριθμό των εργαζόμενων μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως και τον αριθμό των παλατιών, του προσωπικού, των αυτοκινήτων και των εργαζόμενων διαδόχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ανακοίνωση του δανέζικου στέμματος αναφέρθηκε ότι η απόφαση της βασίλισσας έρχεται σε αντιστοιχία με άλλες παρόμοιες αναπροσαρμογές που επέλεξαν άλλοι βασιλικοί οίκοι τα τελευταία χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.