ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Βρετανία χορηγεί δωρεάν 1 εκατομμύριο ηλεκτρονικά τσιγάρα σε όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα

Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό υγείας, το άτμισμα είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερό από κάπνισμα

Η Βρετανία χορηγεί δωρεάν 1 εκατομμύριο ηλεκτρονικά τσιγάρα σε όσους θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα

Η βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του αντικαπνιστικού της προγράμματος ενθαρρύνει τους καπνιστές να αντικαταστήσουν το τσιγάρο με το άτμισμα.

Μάλιστα, ένα εκατομμύριο καπνιστές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν ηλεκτρονικό τσιγάρο σε συνδυασμό με πρόγραμμα στήριξης για τη διακοπή του καπνίσματος, ανακοίνωσε το υπουργείο σύμφωνα με το Reuters.

Οι έγκυες καπνίστριες θα δικαιούνται επίσης κουπόνια για αγορές ως οικονομικό κίνητρο, ένα επιπλέον βήμα για την επίτευξη του στόχου να μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών σε κάτω από 5%, από 13% σήμερα.

Το ποσοστό των καπνιστών στη Βρετανία είναι χαμηλότερο από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρόλα αυτά το κάπνισμα παραμένει η κύρια αιτία ασθένειας και θανάτου που μπορεί να προληφθεί, επισήμανε το υπουργείο Υγείας.

To διάστημα 2021-22 η κυβέρνηση διέθεσε 68 εκατ. λίρες (76 εκατ. ευρώ) σε προγράμματα διακοπής του καπνίσματος που υλοποιήθηκαν από τοπικούς φορείς. Το σχέδιο είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν το τσιγάρο 100.000 άτομα, με την ανάλογη μείωση δαπανών για το επιβαρυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό υγείας, το άτμισμα είναι κατά 95% λιγότερο βλαβερό από κάπνισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.