ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ζάμπια ψήφισε νόμο που απαγορεύει στους πεζούς τα ακουστικά και το κινητό όταν διασχίζουν δρόμο

Το πρόστιμο είναι 300 Κουάτσα Ζάμπιας (το χαρτονόμισμα ισοδυναμεί με 15,71 δολάρια)

Η Ζάμπια ψήφισε νόμο που απαγορεύει στους πεζούς τα ακουστικά και το κινητό όταν διασχίζουν δρόμο

Η Ζάμπια ψήφισε νόμο που απαγορεύει στους πεζούς να χρησιμοποιούν ακουστικά, ακουστικά «ψείρες» ή να μιλάνε στο κινητό τηλέφωνο ενώ διασχίζουν το δρόμο.

Το υπογεγραμμένο από τον υπουργό Μεταφορών διάταγμα, προειδοποιεί ότι οι παραβάτες του νόμου θα υπόκεινται σε πρόστιμο, δηλαδή 1.000 μονάδες ποινής που ισοδυναμούν με 300 Κουάτσα Ζάμπιας (το χαρτονόμισμα ισοδυναμεί με 15,71 δολάρια) μετά την καταδίκη τους.

«Για τους οδηγούς, η SI έχει καθοδηγήσει ότι υποχωρούν όταν οι πεζοί χρησιμοποιούν διάβαση πεζών που δεν ελέγχεται από τροχονόμο, τροχονόμο ή αστυνομικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Οδικών Μεταφορών και Ασφάλειας (RTSA) Fred Mubanga σε δήλωση. Πέμπτη στην πρωτεύουσα Λουσάκα.

Στο νόμο της νοτιοαφρικανικής χώρας τονίζεται περαιτέρω ότι οι ποδηλάτες πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχουν το ένα χέρι στο τιμόνι ενώ κάνουν ποδήλατο.

Το τελευταίο νομοθετικό βήμα από τη Ζάπια είναι ένα από τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας της Ζάμπιας, η χώρα κατέγραψε 9.070 τροχαία ατυχήματα σε εθνικό επίπεδο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με 8.505 κατά την ίδια περίοδο το 2021, ή αύξηση 565.

Κατά την εξεταζόμενη περίοδο καταγράφηκαν 501 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στα οποία έχασαν τη ζωή τους 570 άνθρωποι, ενώ 877 καταγράφηκαν ως ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς στα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά 1.501 άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.