ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιαπωνία: 17χρονος Καναδός χάραξε το όνομά του σε αρχαίο ναό

Ο ναός είναι ένα από τα οκτώ μνημεία που αποτελούν τα Ιστορικά Μνημεία της Αρχαίας Νάρα

Ιαπωνία: 17χρονος Καναδός χάραξε το όνομά του σε αρχαίο ναό

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με τον τουρίστα που χάραξε το όνομά του στο Κολοσσαίο στη Ρώμη, άλλο ένα παρόμοιο συμβάν καταγράφηκε στην Ιαπωνία, με δράστη νεαρό Καναδό.

Ένας 17χρονος ανακρίθηκε από την αστυνομία γιατί χάραξε τη λέξη «Julian» σε κολόνα στο συγκρότημα ναών Τοσονταίτζι στη Νάρα της Ιαπωνίας.

Ιάπωνας τουρίστας είδε το αγόρι να χαράσσει την ξύλινη κολώνα με… το νύχι του και ειδοποίησε το προσωπικό του ναού, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μετά το περιστατικό, που συνέβη την Παρασκευή, το αγόρι ανακρίθηκε ως ύποπτο για παραβίαση του νόμου περί προστασίας των πολιτιστικών αγαθών, αναφέρει το BBC.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι το αγόρι δήλωσε πως οι ενέργειές του δεν είχαν σκοπό να βλάψουν τον ιαπωνικό πολιτισμό. Πρόσθεσαν ότι βρίσκεται τώρα με τους γονείς του, οι οποίοι ήταν μαζί του όταν έγινε ο βανδαλισμός.

Ο ναός είναι ένα από τα οκτώ μνημεία που αποτελούν τα Ιστορικά Μνημεία της Αρχαίας Νάρα, που βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα νότια του Κιότο και κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας

Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, όποιος έχει προκαλέσει ζημιά σε αντικείμενο «σημαντικής πολιτιστικής ιδιοκτησίας» μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών ή πρόστιμο 300.000 γιεν (1.930 ευρώ).

Το περιστατικό στη Νάρα ακολουθεί αντίστοιχο στο Κολοσσαίο της Ρώμης. Ο Ιβάν Ντιμιτρόφ χάραξε τη φράση «Ivan+Haley 23» στις πέτρες του μνημείου που είναι ηλικίας 2.000 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν γνώριζε πόσο παλιό ήταν το μνημείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.