ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιαπωνία: Εκτελέστηκε ο δολοφόνος 7 ανθρώπων στο Τόκιο το 2008

Πρόκειται για την πρώτη επιβολή της θανατικής ποινής στην Ιαπωνία από τον Δεκέμβριο

Ιαπωνία: Εκτελέστηκε ο δολοφόνος 7 ανθρώπων στο Τόκιο το 2008

Ιάπωνας ο οποίος είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε θάνατο το 2015 διότι δολοφόνησε το 2008 επτά ανθρώπους στους δρόμους της Ακιχαμπάρα, συνοικίας του Τόκιο γνωστής διότι λειτουργούν σε αυτή πολλά καταστήματα με ηλεκτρονικά, εκτελέστηκε, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο Τομοχίρο Κάτο είχε ορμήσει μέρα μεσημέρι με το αυτοκίνητό του εναντίον διερχόμενων προτού βγει από το όχημα και αρχίσει να μαχαιρώνει κόσμο στην τύχη, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε άμεσα την εκτέλεσή του όταν επικοινώνησε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο για να τού ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

Πρόκειται για την πρώτη επιβολή της θανατικής ποινής στην Ιαπωνία από τον Δεκέμβριο, όταν τρεις καταδικασμένοι για φόνους απαγχονίστηκαν την ίδια ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιαπωνία είναι, μαζί με τις ΗΠΑ, μια από τις τελευταίες βιομηχανικές και δημοκρατικές χώρες στον κόσμο όπου εξακολουθεί να επιβάλλεται και να εφαρμόζεται η θανατική ποινή. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, την εφαρμογή της θανατικής ποινής εξακολουθεί να υποστηρίζει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στο αρχιπέλαγος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.