ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιαπωνία: Εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού ύδατος στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση παρότι δεν έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα

Ιαπωνία: Εργάτες μολύνθηκαν από διαρροή ραδιενεργού ύδατος στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Από διαρροή ραδιενεργού ύδατος μολύνθηκαν δύο εργάτες που εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε αγωγό του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού Νταΐτσι της Φουκοσίμα, και οι οποίοι εισήχθησαν σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρία TEPCO (Tokyo Electric Power Company).

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι δύο υπάλληλοι (ηλικίας περίπου 20 και 40 ετών) διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φουκουσίμα και παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση παρότι δεν έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Το ατύχημα συνέβη χθες Τετάρτη όταν οι εργάτες εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού σε αγωγό του Προηγμένου Συστήματος Επεξεργασίας Υγρών (Advanced Liquid Processing System ή ALPS) που φιλτράρει το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη του εναπομείναντος πυρηνικού καυσίμου στον σταθμό.

Ένας εύκαμπτος σωλήνας έφυγε από τη θέση του, με αποτέλεσμα να ξεπηδήσουν περίπου 100 χιλιοστόλιτρα (ml) του ραδιενεργού υγρού, το οποίο μόλυνε τους υπαλλήλους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Σε έναν εκ των δύο εργατών ανιχνεύθηκαν 6,6 μιλισιβέρτ (mSv) ακτινοβολίας βήτα, πάνω από προβλεπόμενο όριο ασφαλείας των 5 mSV. Η TEPCO υπογραμμίζει ότι οι δύο υπάλληλοι δεν φορούσαν τον αδιάβροχο προστατευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για την εκτέλεση εργασιών στον σταθμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υποβλήθηκαν σε διαδικασία απολύμανσης στις εγκαταστάσεις του σταθμού, αλλά τα επίπεδα ακτινοβολίας δεν υποχώρησαν σημαντικά ακόμη και σχεδόν εννέα ώρες μετά το ατύχημα. Απολυμάνθηκαν εκ νέου στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων, ανέφερε η εταιρία TEPCO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.