ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ιαπωνία: Σε βαρύ κλίμα η προεκλογική εκστρατεία μετά τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε

O Μπάιντεν διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις 10 Ιουλίου

Ιαπωνία: Σε βαρύ κλίμα η προεκλογική εκστρατεία μετά τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε

Η προεκλογική εκστρατεία στην Ιαπωνία αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα, τελευταία ημέρα των συγκεντρώσεων πριν από τις κάλπες για την ανάδειξη των νέων μελών της Άνω Βουλής, παρά το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει συνέλθει από το σοκ της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε από ένοπλο.

Ο Άμπε, ο μακροβιότερος σύγχρονος ηγέτης της Ιαπωνίας, δολοφονήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώ εκφωνούσε προεκλογική ομιλία στην πόλη Νάρα από έναν 41χρονο άνεργο. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το έγκλημα ως επίθεση κατά της ίδιας της δημοκρατίας.

Οι πολιτικοί δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την εκστρατεία ενόψει των εκλογών της Κυριακής, στις οποίες ο κυβερνών συνασπισμός αναμένεται να επικρατήσει, ενώ η ιαπωνική αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει τη μέθοδο και το κίνητρο του δολοφόνου του Σίνζο Άμπε.

Γόνος πολιτικής οικογένειας, ο οποίος έγινε ο νεότερος σε ηλικία μεταπολεμικός πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Άμπε διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Νάρα μετά τη φονική ενέδρα, προτού ανακοινωθεί ο θάνατός του αργά το απόγευμα.

Ένα όχημα που πιστεύεται ότι μετέφερε τη σορό του δολοφονημένου πολιτικού αναχώρησε από το νοσοκομείο λίγο πριν από τις 6 το πρωί (τοπική ώρα), σύμφωνα με το δίκτυο NHK, προκειμένου να τη μεταφέρει στην κατοικία του Άμπε στο Τόκιο.

https://twitter.com/holypolitic/status/1545542686387707905?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1545542686387707905%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1262964%2Fiaponia-se-varu-klima-i-proeklogiki-ekstrateia-meta-ti-dolofonia-tou-sinzo-abe%2F

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, εξέφρασε την οργή του για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν τηλεφώνησε σήμερα στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Κισίντα για να εκφράσει την οργή του, τη θλίψη του και τα βαθύτατα συλλυπητήρια για τον τραγικό και βίαιο θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε από πυρά ενόπλου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις 10 Ιουλίου, ως φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.