ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ηλικιωμένη ακούμπησε και έσπασε διάσημο έργο τέχνης αξίας 42.000 δολαρίων

Το γλυπτό κουνήθηκε για μια στιγμή, έπεσε από το βάθρο του και έγινε θρύψαλα

Ηλικιωμένη ακούμπησε και έσπασε διάσημο έργο τέχνης αξίας 42.000 δολαρίων

Μια ηλικιωμένη γυναίκα κατά τη διάρκεια έκθεσης στο Μαϊάμι ακούμπησε και έσπασε ένα από τα διάσημα γλυπτά του Αμερικάνου γλύπτη Jeff Koons, με αποτέλεσμα να γίνει χίλια κομμάτια.

Όλα έγιναν σε μια βραδιά της που οργάνωσε η γκαλερί αποκλειστικά για συλλέκτες και σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης. Εκεί, μια συλλέκτης έργων τέχνης ακούμπησε το γλυπτό του Κουνς που μοιάζει με σκυλί από μπαλόνι. Το γλυπτό κουνήθηκε για μια στιγμή, έπεσε από το βάθρο του και έγινε θρύψαλα.

Το προσωπικό της γκαλερί αναγκάστηκε να σκουπίσει με φαράσι τα θραύσματα μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων βρίσκονταν στην γκαλερί. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό το γλυπτό κόστιζε πάνω από 42.000 δολάρια.

Ο καλλιτέχνης Stephen Gamson δήλωσε στην Miami Herald ότι θαύμαζε το γλυπτό, όταν «μια ηλικιωμένη γυναίκα το χτύπησε, ρίχνοντάς το από το βάθρο του».

Στην αρχή ο ίδιος σκέφτηκε ότι επρόκειτο για μέρος κάποιας περφόρμανς, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για ατύχημα.

«Όταν έπεσε στο έδαφος, ήταν όπως όταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα προσελκύει ένα τεράστιο πλήθος στην εθνική οδό», δήλωσε ο Gamson. Επί 15 λεπτά επικρατούσε απόλυτη ησυχία, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί.

Η σειρά των γλυπτών του Κουνς «Balloon Dog» είναι από τα πιο εμβληματικά έργα σύγχρονης τέχνης και έχουν πουληθεί για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Μερικά είναι τεράστια, με ύψος 3 μέτρα, ωστόσο το συγκεκριμένο ήταν μόλις 40 εκατοστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σκυλί – μπαλόνι ήταν ασφαλισμένο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.