ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ηλικιωμένοι πολλά από τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στη Χαβάη

Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ξεπεράσει τους 200 ή και τους 300

Ηλικιωμένοι πολλά από τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στη Χαβάη

Η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Χαβάη δείχνει ότι πολλοί από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν άνω των 70 ετών.

Μέχρι στιγμής 111 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί νεκροί από τα σωστικά συνέργεια, με τις αρχές να δηλώνουν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ξεπεράσει τους 200 ή και τους 300. Ωστόσο η αναγνώριση των σορών είναι δύσκολη και προχωρά με αργά βήματα και μόνο με τη βοήθεια του DNA.

Ως το απόγευμα της Πέμπτης μόλις πέντε ονόματα νεκρών (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) ήταν γνωστά. Οι ηλικίες τους από 71 έως 90 ετών.

Αν και ο τελικός κατάλογος των νεκρών θα αντιπροσωπεύει σχεδόν σίγουρα ένα ευρύτερο φάσμα ηλικιών, το Reuters σημειώνει ότι οι θάνατοι υπογραμμίζουν ότι οι ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις πυρκαγιές όπως αυτές της Χαβάης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, τονίζει ότι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών αντιμετωπίζουν 2,6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν σε πυρκαγιά από ό,τι ο γενικός πληθυσμός.

Η πυρκαγιά στη Χαβάη τροφοδοτήθηκε από θυελλώδεις ριπές ανέμου και κατέβηκε από την πλαγιά ενός σβησμένου ηφαιστείου. Εισήλθε στην πόλη Λαχάινα στις 8 Αυγούστου, καταστρέφοντας ή προκαλώντας ζημιές σε 2.200 κτίρια και προκαλώντας ζημιές που εκτιμάται ότι έφτασαν τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί επιζώντες είπαν ότι γλίτωσαν με δυσκολία από τις φλόγες ή ότι κατέφυγαν στον ωκεανό, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι είδαν ηλικιωμένους να αγωνίζονται να απομακρυνθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.