Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Ινδία: Είχαν θάψει ζωντανό βρέφος 20 ημερών

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το σώσουμε», τονίζουν οι γιατροί.

Ινδία: Είχαν θάψει ζωντανό βρέφος 20 ημερών

Ένα κοριτσάκι μόλις 20 ημερών βρέθηκε θαμμένο ζωντανό στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας εντοπίστηκε ζωντανό και πλέον νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Το βρέφος βρήκε τυχαία βοσκός που είχε βγάλει τις κατσίκες του για βοσκή. Όπως είπε, άκουσε αδύναμα κλάματα κάτω από ένα σωρό χώματος και, όταν πλησίασε, είδε ένα μικροσκοπικό χεράκι να προεξέχει από τη λάσπη.

Αφού ειδοποίησε τους χωρικούς, κλήθηκε η αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και έβγαλε το μωρό από το χώμα.

Το μωρό νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Είχε δυσκολία στην αναπνοή γιατί η λάσπη είχε μπει ως τα ρουθούνια του. Οι γιατροί είπαν ακόμη ότι το είχαν τσιμπήσει έντομα ή και ζώα.

Αν και αρχικά παρουσίασε κάποια βελτίωση, η κατάστασή επιδεινώθηκε καθώς εμφάνισε λοίμωξη.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το σώσουμε», τονίζουν οι γιατροί.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει ποιος είναι ο ύποπτος.

Το BBC αναφέρει ότι παρόμοιες περιπτώσεις εγκατάλειψης και απόπειρας δολοφονίας κοριτσιών αποδίδονται για τους γιους, η οποία είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως η αιτία της ανισορροπίας στην αναλογία των φύλων στη χώρα.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο στην Ινδία στο οποίο ένα κοριτσάκι έχει αφεθεί να πεθάνει. Το 2019, ένα πρόωρο νεογέννητο βρέθηκε θαμμένο ζωντανό σε πήλινο δοχείο. Νοσηλεύτηκε για εβδομάδες και τελικά ανέρρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.