ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ινδονησία: Ανακαλούνται άδειες παρασκευής σιροπιών μετά από 150 θανάτους παιδιών

Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες θανάτων 150 παιδιών

Ινδονησία: Ανακαλούνται άδειες παρασκευής σιροπιών μετά από 150 θανάτους παιδιών

Στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια θανάτου περισσότερων από 150 παιδιών εξαιτίας οξείας νεφρικής βλάβης, η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τις άδειες παρασκευής σιροπιών δύο τοπικών εταιρειών για παραβίαση των κανονισμών παραγωγής.

Η απόφαση ελήφθη μετά την προσωρινή αναστολή των πωλήσεων ορισμένων σιροπιών στα οποία εντοπίστηκε η παρουσία διαιθυλενογλυκόλης και αιθυλενογλυκόλης, ουσιών που ενδεδομένως να ευθύνονται για τους θανάτους των παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία ήταν κάτω από πέντε ετών.

Οι δύο αυτές ουσίες χρησιμοποιούνται σε αντιψυκτικό, σε υγρά φρένων και σε άλλες βιομηχανικές εφαρμογές αλλά και ως φθηνή εναλλακτική επιλογή της γλυκερίνης σε κάποια φαρμακευτικά προϊόντα– ένας διαλυτικός ή πηκτικός παράγοντας σε πολλά σιρόπια για τον βήχα.

Μπορεί να είναι τοξικοί και να οδηγήσουν σε οξεία νεφρική βλάβη.

Η επικεφαλής της Υπηρεσίας Πένι Λουκίτο είπε στους δημοσιογράφους ότι ανακλήθηκαν οι άδειες για την παρασκευή «υγρών φαρμάκων για λήψη από στόματος» από τις δύο αυτές φαρμακευτικές εταιρείες, τις PT Yarindo Farmatama και PT Universal Pharmaceutical Industries, προσθέτοντας ότι η Υπηρεσία έχει ξεκινήσει ποινική διαδικασία εις βάρος τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο εταιρείες παρασκεύαζαν φάρμακα με κατώτερης ποιότητες πρώτες ύλες, δεν ανέφεραν μια αλλαγή στα συστατικά που χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούσαν κάποια υλικά σε υπερβάλλουσα ποσότητα σε σχέση με τις οδηγίες, είπε η Πένι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.