ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ινδονησία: Η χρήση δακρυγόνων βασική αιτία της τραγωδίας με εκατοντάδες νεκρούς στο γήπεδο

Ο υπουργός Ασφαλείας της χώρας επεσήμανε πως η ομάδα έρευνας φαίνεται πως καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα

Ινδονησία: Η χρήση δακρυγόνων βασική αιτία της τραγωδίας με εκατοντάδες νεκρούς στο γήπεδο

Από την έως τώρα έρευνα όσον αφορά στην τραγωδία με τους 130 νεκρούς σε γήπεδο της Ινδονησίας προκύπτει πως τα δακρυγόνα των αστυνομικών είναι η κύρια αιτία.

Ο υπουργός Ασφαλείας της χώρας επεσήμανε πως η ομάδα έρευνας, στην οποία συμμετέχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ειδικοί ασφαλείας, φαίνεται πως καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα.

Ενημέρωσε πως μια ξεχωριστή ομάδα εξακολουθεί να ερευνά την τοξικότητα του αερίου που χρησιμοποιήθηκε, αλλά τόνισε πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, δεν μπορεί να «υποβαθμίσει το συμπέρασμα ότι ο μαζικός (σ.σ. αριθμός) θανάτων προκλήθηκε κυρίως από δακρυγόνα».

Οι Αρχές της χώρας και η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δέχονται πιεστικά ερωτήματα και έντονες επικρίσεις όσον αφορά στα όσα έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο, όταν οι αστυνομικοί πέταξαν τα δακρυγόνα, σε μία προσπάθεια να ελεγχθεί το πλήθος. Το μέτρο αυτό απαγορεύεται ρητά από την FIFA.


Οι αστυνομικοί, όπως φάνηκε από την έρευνα, δεν είχαν λάβει γνώση της απαγόρευσης αυτής και τα πέταξαν «αδιακρίτως».

Η αστυνομία προσπάθησε να υποβαθμίσει το ρόλο της στην τραγωδία, τονίζοντας ότι οι στενές πόρτες στο υπερπλήρες γήπεδο επιδείνωσαν τον συνωστισμό. Δεκάδες αξιωματούχοι έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» έρευνας.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ινδονησίας είναι, επίσης, υπεύθυνη για αμέλεια και καλείται σε παραίτηση ο πρόεδρος της και η εκτελεστική επιτροπή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.