ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: 56χρονος καταδικάστηκε για δολοφονία έπειτα από 29 χρόνια – Πως τον ανακάλυψαν

Είπε πως δεν ήξερε γιατί βρέθηκε το DNA του στη σκηνή του εγκλήματος

ΗΠΑ: 56χρονος καταδικάστηκε για δολοφονία έπειτα από 29 χρόνια – Πως τον ανακάλυψαν

Το 2019, κατά τη διάρκεια αγώνα χόκεϊ, ο Τζέρι Γουέστρομ πέταξε μια χαρτοπετσέτα, αγνοούσε ότι εκείνη τη στιγμή έδινε στους αστυνομικούς το στοιχείο που τους έλειπε, για μια υπόθεση δολοφονίας που παρέμενε άλυτη επί δεκαετίες. 

Τώρα, ο 56χρονος από τη Μινεσότα κρίθηκε ένοχος για την άγρια δολοφονία της Τζιν Τσάιλντς. Η 35χρονη σεξεργάτρια είχε βρεθεί μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της στη Μινεάπολη, στις 13 Ιουνίου του 1993.

Η χαρτοπετσέτα, που χρησιμοποίησε αφού έφαγε χοτ ντογκ, είχε το σάλιο του Γουέστρομ. Οι αστυνομικοί είχαν βρει DNA στη σκηνή του εγκλήματος, αλλά δεν μπορούσαν να το συνδέσουν με κανέναν εκείνη την εποχή. Μέχρι το 2018, όταν αναζήτησαν βοήθεια σε ιστοσελίδες γενεαλογίας.

«Η σημερινή ετυμηγορία ενοχής δείχνει ότι μπορούμε να επιδιώξουμε καταδίκες για σοβαρά εγκλήματα, ακόμη κι αν χρειαστούν χρόνια για να συγκεντρωθούν οι αποδείξεις», δήλωσε ο εισαγγελέας Μάικ Φρίμαν.

Κάποιος «παθολογικά άρρωστος» σκότωσε την Τσάιλντς, δήλωσε ο δικηγόρος του Γουέστρομ, Στιβ Μεσμπέσερ, συμπληρώνοντας ότι αυτός δεν είναι ο εντολέας του και πως θα ασκηθεί έφεση. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο φερόμενος προαγωγός της Τσάιλντς, ο οποίος πέθανε το 2017, θα μπορούσε να ήταν ο δολοφόνος, επειδή κάποιες τρίχες του βρέθηκαν στα χέρια της γυναίκας.

Το χρονικό της υπόθεση

Οι αρχές προσπαθούσαν επί σχεδόν τρεις δεκαετίες να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος δολοφόνησε την Τζιν Τσάιλντς. Εκείνη την ημέρα, ένας ένοικος του συγκροτήματος στη Μινεάπολη διαμαρτυρήθηκε για διαρροή. Ο επιστάτης είδε νερό να τρέχει στον διάδρομο, από ένα διαμέρισμα. Μπαίνοντας, βρήκαν το ντους ανοιχτό, μία νεκρή και μια σκηνή γεμάτη αίμα.

Η Τσάιλντς είχε πολλαπλά τραύματα στο στήθος, τον λαιμό, την πλάτη, τα χέρια και τα οπίσθια. Τα στοιχεία μέσα στο διαμέρισμα έδειχναν μια παρατεταμένη επίθεση, που εκτυλίχθηκε από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Σε αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν από το διαμέρισμα βρέθηκε γενετικό υλικό, αλλά αυτό δεν ταίριαζε με το DNA κανενός από όσους είχαν καταδικαστεί για κακούργημα. Το 2018 αναπτερώθηκαν οι ελπίδες, μέσω νέων τεχνικών έρευνας: τη γενεαλογία DNA, ένα εργαλείο διαθέσιμο για όποιον θέλει να βρει το οικογενειακό δέντρο του.

Με πληροφορίες που άντλησαν από εμπορικές ιστοσελίδες γενεαλογίας, οι αστυνομικοί κατέληξαν σε δύο πιθανούς υπόπτους. Ο ένας ήταν ο Γουέστρομ. Υπήρχαν κι άλλα στοιχεία που οδηγούσαν σε αυτόν, όπως ότι το 2016 καταδικάστηκε γιατί εξέδιδε ιερόδουλη. Έτσι, το 2019, οργάνωσαν μια αποστολή σε αγώνα χόκεϊ.

Αφού είδαν τον Γουέστρομ να πετά μια χρησιμοποιημένη χαρτοπετσέτα και ένα χάρτινο δίσκο χοτ ντογκ, οι αστυνομικοί έψαξαν στα σκουπίδια. Έκαναν σύγκριση με τα δείγματα DNA που είχαν εντοπίσει στη σκηνή του εγκλήματος και αυτά ταίριαξαν. Έτσι, συνελήφθη ο Γουέστρομ.

Όταν ανακρίθηκε, αρνήθηκε ότι είχε πάει στο διαμέρισμα της Τσάιλντς, ότι την γνώριζε και ότι είχε κάνει σεξ με οποιαδήποτε γυναίκα στη Μινεάπολη το 1993. Είπε πως δεν ήξερε γιατί βρέθηκε το DNA του στη σκηνή του εγκλήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούνιο του 2020 του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία επισύρει υποχρεωτική ισόβια κάθειρξη, με βάση τη νομοθεσία της Μινεσότα. Η ποινή του θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.