ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΗΠΑ: Απελάθηκαν πάνω από πενήντα Αϊτινοί που βρίσκονταν παράτυπα στη χώρα

Σαράντα άνδρες και δώδεκα γυναίκες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Καπ Αϊτιάν

ΗΠΑ: Απελάθηκαν πάνω από πενήντα Αϊτινοί που βρίσκονταν παράτυπα στη χώρα

Οι αμερικανικές αρχές απέλασαν πάνω από πενήντα Αϊτινούς που βρίσκονταν παράτυπα στις ΗΠΑ.

Σαράντα άνδρες και δώδεκα γυναίκες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Καπ Αϊτιάν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου εξακολουθεί να λειτουργεί το διεθνές αεροδρόμιο, διευκρίνισε οι αξιωματούχος.

Στα τέλη Μαρτίου, πάνω από 480 οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούσαν να κηρυχθεί μορατόριουμ «στις απελάσεις στην Αϊτή» με επιστολή τους στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους υπουργούς του Άντονι Μπλίνκεν (Εξωτερικών) και Αλεχάντρο Μαγιόρκας (Εσωτερικής Ασφαλείας, είναι αρμόδιος για τη μετανάστευση).

«Ελλείψει θεσμών σε λειτουργία, ένοπλες ομάδες τρομοκρατούν τον πληθυσμό επιδιδόμενες σε συστηματικούς βιασμούς, απαγωγές χωρίς διάκριση και μαζικούς σκοτωμούς με πλήρη ατιμωρησία», τόνιζαν.

Ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και χώρες μέλη της ΕΕ απομάκρυναν τις τελευταίες εβδομάδες εσπευσμένα προσωπικό ή/και υπηκόους τους εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης.

Τα εννέα μέλη του λεγόμενου προεδρικού συμβουλίου μετάβασης στην Αϊτή ονομάστηκαν την Τρίτη, με εκτελεστικό διάταγμα. Το συμβούλιο αυτό καλείται να εγγυηθεί την πολιτική μετάβαση, ενώ ο αμφισβητούμενος πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί, ο οποίος αποδέχθηκε να παραιτηθεί τον Μάρτιο, αναμένεται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του ανοίγοντας τον δρόμο για την προσπάθεια αποκατάστασης της σταθερότητας και διεξαγωγής εκλογών.

Χάος στην Αϊτή -Χωρίς εκλογές η χώρα από το 2016

Στην Αϊτή, που δεν έχει ούτε πρόεδρο ούτε κοινοβούλιο, έχουν να διεξαχθούν εκλογές από το 2016.

Η πρωτεύουσα βρίσκεται κατά το 80% στα χέρια των συμμοριών, που κατηγορούνται για αναρίθμητες ωμότητες – φόνους, βιασμούς, λεηλασίες, απαγωγές για λύτρα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως λίγοι λιγότεροι από 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς μέσα σ’ έναν μήνα· προσέφυγαν σε επαρχίες για να προστατευθούν από τις επιθέσεις των συμμοριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.