ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Απίστευτη ανακάλυψη σε φάρμα – Η πέτρα που στήριζε την πόρτα ήταν μετεωρίτης (βίντεο)

«Είναι το πιο πολύτιμο δείγμα που έχω κρατήσει ποτέ στη ζωή μου, νομισματικά και επιστημονικά»

ΗΠΑ: Απίστευτη ανακάλυψη σε φάρμα – Η πέτρα που στήριζε την πόρτα ήταν μετεωρίτης (βίντεο)

Ένας ιδιοκτήτης φάρμας στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ είχε έναν θησαυρό στα χέρια του καθώς η πέτρα που χρησιμοποιούσε για να στηρίζει την πόρτα αποδείχθηκε πως ήταν μετεωρίτης!

«Μπορούσα να καταλάβω αμέσως ότι ήταν κάτι το ιδιαίτερο», εξήγησε η Μόνα Σιρμπέσκου, γεωλόγος στο Πανεπιστήμιο του Central Michigan (CMU), αφού ερεύνησε το αντικείμενο.

«Είναι το πιο πολύτιμο δείγμα που έχω κρατήσει ποτέ στη ζωή μου, νομισματικά και επιστημονικά». Ο Ντέιβιντ Μάζουρεκ, ιδιοκτήτης φάρμας στο Μίσιγκαν, είχε ρωτήσει τον γεωλόγο Σιρμπέσκου αν μπορούσε να εξετάσει έναν βράχο που είχε εδώ και 30 χρόνια.

«Σε 18 χρόνια, τίποτα τέτοιο δεν μου είχε συμβεί ποτέ». Όχι μόνο ήταν ένας διαστημικός βράχος, αλλά ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Η πέτρα, που ονομάζεται «μετεωρίτης Έντμορ», είναι ένας μεγάλος μετεωρίτης από σίδηρο και νικέλιο, με σημαντική παρουσία νικελίου, περίπου 12%.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ο άνδρας αγόρασε το αγρόκτημα το 1988 και μετά από μία περιήγηση επιθεώρησης, είδε αυτή τη μεγάλη παράξενη όψη πέτρα και τη χρησιμοποίησε για να σταματήσει μία πόρτα υπόστεγο.

Ο πρώην ιδιοκτήτης είπε ότι τη δεκαετία του 1930, αυτός και ο πατέρας του είχαν δει τον μετεωρίτη να χτυπά την ιδιοκτησία τους τη νύχτα, κάνοντας μια μεγάλη ρακέτα. Το επόμενο πρωί, το ζευγάρι βρήκε τον κρατήρα με τον μετεωρίτη στη μέση «ακόμα ζεστό».

«Αυτό που συνήθως συμβαίνει με αυτούς σε αυτό το σημείο είναι ότι οι μετεωρίτες μπορούν να πουληθούν και να εκτεθούν σε ένα μουσείο ή να πουληθούν σε συλλέκτες και πωλητές που θέλουν να βγάλουν κέρδος», είπε ο Σιρμπέσκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά, ο Mazurek, ο νέος ιδιοκτήτης, πούλησε την πόρτα του στο πλανητάριο Abrams State University του Michigan για 75.000 δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.