ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

ΗΠΑ – Αριζόνα: Σχεδόν πλήρης η απαγόρευση των αμβλώσεων στην στην Πολιτεία με νόμο από το… 1864

Περίπλοκη η κατάσταση στην Πολιτεία, η οποία έχει ψηφίσει και νόμο για την απαγόρευση μετά την 15η εβδομάδα

ΗΠΑ – Αριζόνα: Σχεδόν πλήρης η απαγόρευση των αμβλώσεων στην στην Πολιτεία με νόμο από το… 1864

Η Αριζόνα προστέθηκε στις πολιτείες των ΗΠΑ που προχωρούν στην σχεδόν πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων, έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έδωσε στις Πολιτείες το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες για το αν θα απαγορευτούν ή όχι.

Η απόφαση του δικαστηρίου στην Αριζόνα στην πράξη επαναφέρει νόμο του… 1864.

Το δικαστήριο αποφάσισε να επαναφέρει σε ισχύ νόμο ο οποίος επέτρεπε την άμβλωση για να σώσει τη ζωή της μητέρας, όχι όμως έπειτα από βιασμό ή αιμομιξία. Πρόκειται για νομοθέτημα που είναι παλαιότερο από την ίδρυση της Πολιτείας, η ισχύς του οποίου είχε ανασταλεί το 1973 μετά την απόφαση Roe vs Wade η οποία νομιμοποιούσε τις αμβλώσεις.

Η ποινή για όποιον από το ιατρικό προσωπικό βοηθήσει στη διεξαγωγή άμβλωσης είναι φυλάκιση δύο με πέντε ετών.

Η κατάσταση είναι πάντως νομικά περίπλοκη καθώς η Αριζόνα έχει περάσει νόμο στις αρχές του 2022 ο οποίος απαγόρευε τις αμβλώσεις μετά τη 15η εβδομάδα της κύησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ αύριο, αλλά, όπως τονίζει ο Guardian, είναι ασαφές ποιο από τα δύο αντιφατικά νομοθετήματα θα είναι σε ισχύ. Ο κυβερνήτης, μεταξύ άλλων, τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του νόμου για τις 15 εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.