ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Δικαστής που πρότεινε ο Ν.Τραμπ θα ελέγξει τα αρχεία που κατέσχεσε το FBI από την έπαυλη του

Οι δικηγόροι του Τραμπ απέρριψαν τους δύο υποψήφιους που πρότεινε το υπουργείο Δικαιοσύνης

ΗΠΑ: Δικαστής που πρότεινε ο Ν.Τραμπ θα ελέγξει τα αρχεία που κατέσχεσε το FBI από την έπαυλη του

Ανώτερος ομοσπονδιακός δικαστής διορίστηκε χθες Πέμπτη ως ανεξάρτητος δικαστής που θα ελέγξει τα αρχεία που κατάσχεσε πρόσφατα το FBI από την έπαυλη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

Ο 78χρονος Ρέιμοντ Ντίαρι από το Μπρούκλιν διορίστηκε από τη δικαστή Αϊλίν Κάνον να αναλάβει αυτόν τον ειδικό ρόλο στην υπόθεση.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα;

  • Η κατάρρευση της Οικονομίας (31%, 7.442 Votes)
  • Η Τουρκία (9%, 2.191 Votes)
  • Οι παρακρατικές δράσεις (υποκλοπές κλπ.) (6%, 1.342 Votes)
  • Η εγκληματικότητα (3%, 812 Votes)
  • Η διαφθορά (25%, 5.893 Votes)
  • Η παράνομη μετανάστευση (25%, 6.022 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.702

Loading ... Loading ...

Στις 5 Σεπτεμβρίου η Κάνον έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων του Τραμπ να οριστεί ανεξάρτητος δικαστής που θα ελέγξει τα κατασχεθέντα αρχεία και ο Ντίαρι ήταν ένας από τους δύο υποψηφίους που πρότεινε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Αϊλίν Κάνον είχε διοριστεί από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020.

Ο Τραμπ βρίσκεται στο μικροσκόπιο έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταφορά κυβερνητικών αρχείων στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, κατά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021.

Πράκτορες του FBI κατέσχεσαν περισσότερα από 11.000 αρχεία που βρήκαν στην έπαυλη του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 100 διαβαθμισμένων.

Ο Ντίαρι διετέλεσε εισαγγελέας στο Μπρούκλιν προτού διοριστεί ομοσπονδιακός δικαστής εκεί από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1986 και ήταν επικεφαλής αυτού του δικαστηρίου από το 2007 έως το 2011.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έκρινε ότι η εμπειρία του Ντίαρι τον καθιστά ικανό να αναλάβει τον ειδικό ρόλο στην υπόθεση.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Τραμπ απέρριψαν τους δύο υποψήφιους που πρότεινε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ως ομοσπονδιακός δικαστής, ο Ντίαρι χειρίστηκε υποθέσεις όπως εκείνη της συνωμοσίας για βομβιστική επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης, το 2009. Το 2017 ήταν ένας εκ των ομοσπονδιακών δικαστών που ενέκριναν εντάλματα για την παρακολούθηση του πρώην συμβούλου του Τραμπ, Κάρτερ Πέιτζ, εν μέσω ανησυχίας για ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.