ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Γιαγιά 104 ετών έκανε… ελεύθερη πτώση – Ετοιμάζεται να μπει στο βιβλίο Guiness (βίντεο)

Όπως λέει και η ίδια: «Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός»

ΗΠΑ: Γιαγιά 104 ετών έκανε… ελεύθερη πτώση – Ετοιμάζεται να μπει στο βιβλίο Guiness (βίντεο)

Μια γιαγιά 104 ετών από το Σικάγο των ΗΠΑ, ετοιμάζεται να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness ως το γηραιότερο άτομο που έκανε ποτέ ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.

Η Ντόροθι Χόφνερ είχε αφήσει στο έδαφος το πι προκειμένου να κάνει την περασμένη Κυριακή από αεροπλάνο το ριψοκίνδυνο άλμα σε ύψος περίπου 13.500 ποδιών (4.100 μ.) με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή της Ένωσης Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ στο βόρειο Ιλινόις.

«Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», είπε η γιαγιά καταχειροκροτούμενη από το πλήθος όταν πάτησε τα πόδια της στο έδαφος στη λέσχη Skydive Chicago στην Οτάβα του Ιλινόις, περίπου 140 χλμ. νοτιοδυτικά του Σικάγο.

Το ρεκόρ Guiness για το γηραιότερο άτομο που έκανε ελεύθερη πτώση κατέχει από τον Μάιο του 2022 η Σουηδή Λινέα Ίνγκεγκαρντ Λάρσον, αλλά οι υπεύθυνοι της λέσχης Skydive Chicago εργάζονται για να πιστοποιηθεί το άλμα της Αμερικανίδας γιαγιάς ως νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Χόφνερ επιχείρησε την πρώτη ελεύθερη πτώση της σε ηλικία εκατό ετών. Τότε είχε χρειαστεί να την σπρώξουν από το αεροπλάνο, όπως αποκάλυψε. Αλλά την Κυριακή δεν κρατιόταν.

Η γιαγιά έδειχνε ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση όταν άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους αποκαλύπτοντας τα χωράφια με τα σπαρτά στο έδαφος.

Βούτηξε ατρόμητη στο κενό, έκανε μια τέλεια κωλοτούμπα και σταθεροποιήθηκε με την κοιλιά στραμμένη προς το έδαφος. Το άλμα κράτησε επτά λεπτά και η προσγείωση ήταν σχεδόν τέλεια με τη γιαγιά να ανασηκώνει τα πόδια της και να τα ακουμπά μαλακά στο γρασίδι.

Φίλοι έτρεξαν να τη συγχαρούν και να της παραδώσουν το πι για να μπορέσει να βαδίσει. Και στο ερώτημα πώς ένιωσε που πατά ξανά στη γη απάντησε: «υπέροχα. Αλλά και εκεί πάνω ήταν υπέροχα. Η όλη εμπειρία ήταν απολαυστική, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γιαγιά Χόφνερ ετοιμάζεται να γιορτάσει τον Δεκέμβριο τα 105ά γενέθλιά της. Επόμενος στόχος της: μια βόλτα με αερόστατο. «Δεν έχω ξανανέβει σε ένα τέτοιο», είπε γελώντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.