ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Μαύρες επιτίθονται λεκτικά και προσβάλλουν λευκή γυναίκα – Την φωνάζουν «Κάρεν» και χορεύουν επιδεικτικά (βίντεο)

Τι σημαίνει το «Κάρεν»

ΗΠΑ: Μαύρες επιτίθονται λεκτικά και προσβάλλουν λευκή γυναίκα – Την φωνάζουν «Κάρεν» και χορεύουν επιδεικτικά (βίντεο)

Θύμα λεκτικής επίθεσης έπεσε μια ηλικιωμένη λευκή γυναίκα στις ΗΠΑ, από μια ομάδα μαύρων (νεότερων) γυναικών, οι οποίες την φώναζαν «Κάρεν» και χόρευαν επιδεικτικά δίπλα της. 

Δείτε το βίντεο:

Tι είναι Karen

Σύμφωνα με το UrbanDictionary.com πρόκειται για έναν υποτιμητικό νεολογισμό που έχει γίνει trend τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες αγγλόφωνες χώρες και συνήθως αποδίδεται σε γυναίκες που θεωρούν ότι έχουν το προνόμιο να ελέγχουν, να επιπλήττουν, να εξυβρίζουν και να απειλούν δημοσίως οποιονδήποτε (θεωρούν ότι) τους ενοχλεί ή ότι προσβάλλει κάποιο «λευκό» προνόμιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που στα μέρη μας θα χαρακτηρίζαμε ως «θείτσες εν εξάλλω» ή «θέλω να μιλήσω με τον υπεύθυνο» ή «θα σου κάνω μήνυση», στο εξωτερικό έχει γίνει κάτι σαν κίνημα που γελοιοποιεί συνήθως λευκές, μεσήλικες γυναίκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.