«Ξεσκονίστε τα εκλογικά σας βιβλιάρια» θα έλεγαν παλιά

ΗΠΑ: Οκτώ συλλήψεις για σχέδιο επίθεσης κατά Ν.Τραμπ και Τ.Βανς – Σενάριο με drones και ελεύθερους σκοπευτές

Το FBI αποκάλυψε οργανωμένη συνωμοσία πριν από την εκδήλωση Freedom 250 στον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Οκτώ συλλήψεις για σχέδιο επίθεσης κατά Ν.Τραμπ και Τ.Βανς – Σενάριο με drones και ελεύθερους σκοπευτές

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ για υπόθεση που οι ομοσπονδιακές αρχές χαρακτηρίζουν μία από τις σοβαρότερες έρευνες για εγχώρια τρομοκρατία των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Freedom 250 στον Λευκό Οίκο.

Στο σχέδιο φέρεται να περιλαμβάνονταν επίσης άλλοι υψηλόβαθμοι στόχοι, όπως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η ομάδα είχε συγκεντρώσει όπλα, εκρηκτικές ύλες, drones, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ πραγματοποιούσε ασκήσεις σκοποβολής και εκπαίδευση.

Το σχέδιο, σύμφωνα με το FBI, προέβλεπε τη χρήση drones με εκρηκτικά για τη δημιουργία πανικού και στη συνέχεια επίθεση από ελεύθερους σκοπευτές στα σημεία διαφυγής.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την εκδήλωση, όταν οι αρχές έλαβαν πληροφορίες για πιθανή επίθεση.

Οι συλλήψεις έγιναν σε διάφορες πολιτείες, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν επικοινωνίες μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών, όπου φέρεται να ανταλλάσσονταν χάρτες, οδηγίες και πιθανοί στόχοι.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.