ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Προς κατάργηση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του Covid-19 στον αμερικανικό στρατό

Τι αφορά το νομοσχέδιο που αναμένεται να εγκριθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας

ΗΠΑ: Προς κατάργηση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του Covid-19 στον αμερικανικό στρατό

Οι νομοθέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας παρουσίασαν το βράδυ της Τρίτης τα σχέδιά τους για ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο για την έγκριση της άμυνας, το οποίο θα αυξήσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό κατά 8% σε σχέση με τα επίπεδα του δημοσιονομικού 2022 και θα ανακαλέσει την εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19 για τα μέλη του στρατού.

Οι νομοθέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να εγκρίνουν το μέτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι χθες το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Αργεντινής ανέστειλε όλους τους εμβολιασμούς COVID-19 σε παιδιά από έξι μηνών μέχρι 16 ετών.

Αναφορικά με το σχέδιο ύψους 858 δισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ (το οποίο περιλαμβάνει περίπου 817 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας), περιλαμβάνει επίσης σχέδια για αύξηση μισθών 4,6% για τα στρατεύματα από τον επόμενο μήνα και σχεδόν 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του επιπλέον κόστους πληθωρισμού στις κατασκευές, τις τιμές των καυσίμων και άλλες στρατιωτικές αγορές.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στη Βουλή και τη Γερουσία απείλησαν να αντιταχθούν στο μέτρο, εκτός εάν αυτό περιλάμβανε την κατάργηση της εντολής του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του Covid-19 για τον αμερικανικό στρατό.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν υπερασπίστηκαν και οι δύο αυτή την εβδομάδα την απαίτηση του εμβολιασμού και υποστήριξαν πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία και την ετοιμότητα του στρατού. Το κατά πόσον ο πρόεδρος μπορεί να ασκήσει βέτο στην τελική νομοθεσία λόγω της συμπερίληψης της διάταξης παραμένει ασαφές.

Μέχρι στιγμής φέτος, περισσότερα από 8. 000 ενεργά μέλη της υπηρεσίας έχουν απολυθεί από τις τάξεις επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Η συντριπτική πλειονότητα των στρατευμάτων έχει εμβολιαστεί παρ’ όλα αυτά.

Η άλλη μεριά υποστηρίζει ότι επειδή οι περισσότεροι στρατιώτες είναι νέοι και υγιείς και επειδή ο στρατός βρίσκεται εν μέσω κρίσης έλλειψης προσωπικού, η εντολή για το εμβόλιο αποθαρρύνει ορισμένους δυνητικούς στρατιώτες και αναγκάζει άλλους να εγκαταλείψουν τις τάξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά για την επαναφορά των στρατιωτικών που απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν το εμβόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.