ΗΠΑ: Πρόστιμο 778 εκατ. δολαρίων στην τσιμεντοβιομηχανία Lafarge για τη στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος

Η εταιρεία δήλωσε «ένοχη» στην κατηγορία

ΗΠΑ: Πρόστιμο 778 εκατ. δολαρίων στην τσιμεντοβιομηχανία Lafarge για τη στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος

Πρόστιμο ύψους 778 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να καταβάλει η γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge στις ΗΠΑ, αφού δήλωσε «ένοχη» στην κατηγορία ότι στήριξε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία καθώς συνέχισε να λειτουργεί ένα εργοστάσιό της στη χώρα, αφού ξέσπασε ο πόλεμος το 2011.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που μια εταιρεία δηλώνει «ένοχη» στις Ηνωμένες Πολιτείες για την κατηγορία της υλικής υποστήριξης μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η Lafarge, που από το 2015 ανήκει στην ελβετική Holcim, αντιμετωπίζει παράλληλα στη Γαλλία την κατηγορία της συνέργειας σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Με βάση τη δήλωση ενοχής, η τσιμεντοβιομηχανία συμφώνησε να πληρώσει συνολικά 778 εκατ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.