ΗΠΑ: Σοκαριστική επίθεση βίσωνα σε γυναίκα – Άγνωστο μέχρι στιγμής αν είναι εν ζωή

Υπέστη διάτρηση και άλλα σοβαρά τραύματα σε πολλά μέρη του σώματος της

ΗΠΑ: Σοκαριστική επίθεση βίσωνα σε γυναίκα – Άγνωστο μέχρι στιγμής αν είναι εν ζωή

Ενα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο εθνικό πάρκο Yellowstone, όταν ένας βίσονας επιτέθηκε σε μία γυναίκα. Οι αρχές μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινώσει εάν η γυναίκα επέζησε από την επίθεση, μόνο ότι υπέστη διάτρηση και άλλα σοβαρά τραύματα σε πολλά μέρη του σώματος της, ενώ μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Ανατολικού Αϊντάχο.

Σύμφωνα με τους nytimes.com, οι υπεύθυνοι του πάρκου τηρούν «σιγή ιχθύος» σε σχετικές ερωτήσεις για το περιστατικό, ενώ εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πρόσθετες πληροφορίες.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι του πάρκου ανέφεραν ότι είναι η πρώτη επίθεση βίσονα σε άνθρωπο για το 2022 στο συγκεκριμένο πάρκο, ενώ απηύθυναν εκ νέου έκκληση στους επισκέπτες να μην πλησιάζουν τα ζώα, ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

Όπως αναφέρουν, ο βίσονας ζυγίζει περισσότερο από 2.000 κιλά και τρέχει τρεις φορές πιο γρήγορα από τον άνθρωπο, ενώ στο συγκεκριμένο πάρκο, είναι το ζώο με τις περισσότερες καταγεγραμμένες επιθέσεις σε ανθρώπους.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (30/5) στο εθνικό πάρκο Yellowstone και συγκεκριμένα στη περιοχή Black Sand Basin, όταν μια γυναίκα περίπου 25 ετών συνάντησε σε κοντινή απόσταση έναν βίσονα.

Η γυναίκα φέρεται να πλησίασε επίτηδες το ζώο, με εκείνο να επιτίθεται μόνο σε αυτήν, καθώς σε απόσταση 25 μέτρων, έτυχε να παίρνουν ακόμα δύο άτομα, τα οποία έμειναν αλώβητα.

Οι αρχές ερευνούν ακριβώς τα ακριβή γεγονότα, όμως φέρεται αρχικά ο βίσονας να σήκωσε την γυναίκα στον αέρα και στη συνέχεια να την καταβρόχθισε, εφόσον εκείνη δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Η άγρια ​​ζωή στο εθνικό πάρκο Yellowstone είναι άγρια ​​και μπορεί να είναι επικίνδυνη όταν προσεγγίζεται», ανέφερε το πάρκο για το περιστατικό και πρόσθεσε ότι «όταν ένα ζώο βρίσκεται κοντά σε κάμπινγκ, μονοπάτι, πεζόδρομο, πάρκινγκ ή σε ανεπτυγμένη περιοχή, δώστε του χώρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.