ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

ΗΠΑ: Στάσιμη στο 40% η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν

Το 54% δήλωσε ότι αποδοκιμάζει την επίδοση του Δημοκρατικού προέδρου

ΗΠΑ: Στάσιμη στο 40% η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν

Το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Τζο Μπάιντεν διατηρήθηκε σταθερό στο 40% στις αρχές Αυγούστου, με τις ανησυχίες για την οικονομία να επηρεάζουν αρνητικά τη γνώμη των Αμερικανών για τις επιδόσεις του προέδρου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos που έγινε αυτή την εβδομάδα.

Η τριήμερη διαδικτυακή δημοσκόπηση, στο πλαίσιο της οποίας οι Αμερικανοί ερωτήθηκαν εάν εγκρίνουν ή αποδοκιμάζουν τον τρόπο που ο Μπάιντεν χειρίζεται τα καθήκοντά του, αποτύπωσε το ίδιο ποσοστό, 40%, με τον Ιούλιο.

Το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποδοκιμάζει την επίδοση του Δημοκρατικού προέδρου ενώ το 6% δήλωσε αβέβαιο ή αρνήθηκε να απαντήσει.

Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Η οικονομία, η ανεργία και οι θέσεις εργασίας παρέμειναν βασική ανησυχία των Αμερικανών, με το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ.

Το 60% των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένων ενός στους τρεις Δημοκρατικούς, δήλωσε ότι αποδοκιμάζουν τον τρόπο που ο Μπάιντεν διαχειρίζεται τον πληθωρισμό.

Ξεχωριστή δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos την περασμένη εβδομάδα βρήκε ότι οι ανησυχίες για την οικονομία μπορεί να κοστίσουν στον Μπάιντεν σε ό,τι αφορά τη στήριξη που δυνητικά θα λάβει στις εκλογές του 2024, όταν βρεθεί πιθανόν εκ νέου αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας στους πέντε ερωτηθέντες που ψήφισε τον Μπάιντεν το 2020 δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος εάν θα τον στηρίξει και αυτή τη φορά.

Το ποσοστό δημοτικότητας του 40% για τον Μπάιντεν στην τελευταία δημοσκόπηση ήταν μόλις τέσσερις μονάδες υψηλότερο από το χαμηλό επίπεδο των 36 μονάδων στο οποίο διαμορφώθηκε στα μέσα του 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.