ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Τα παιδιά κάτω των 5 ετών έως τις 21 Ιουνίου θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

Εάν οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές εγκρίνουν εμβολιασμούς για την ηλικιακή ομάδα, όπως αναμένεται

ΗΠΑ: Τα παιδιά κάτω των 5 ετών έως τις 21 Ιουνίου θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι τα παιδιά κάτω των 5 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις πρώτες τους δόσεις εμβολιασμού για την COVID-19 το συντομότερο στις 21 Ιουνίου, εάν οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές εγκρίνουν εμβολιασμούς για την ηλικιακή ομάδα, όπως αναμένεται.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την πανδημία, Δρ. Ασίς Τζα, περιέγραψε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την τελευταία ηλικιακή ομάδα που έχει απομείνει για να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown , η ομάδα συμβούλων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα συνεδριάσει στις 14-15 Ιουνίου για να αξιολογήσει τα εμβόλια των Pfizer και Moderna για μικρότερα παιδιά. Οι αποστολές στα ιατρεία και τις εγκαταστάσεις παιδιατρικής περίθαλψης θα ξεκινούσαν αμέσως μετά την έγκριση του FDA, με τις πρώτες δόσεις να είναι δυνατές την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τζα δήλωσε ότι οι πολιτείες μπορούν να αρχίσουν τις παραγγελίες για παιδιατρικά εμβόλια την Παρασκευή και ότι η διοίκηση έχει μια αρχική προσφορά 10 εκατομμυρίων δόσεων, ενώ εκτίμησε ότι μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να φτάσουν τα εμβόλια σε ολόκληρη τη χώρα.

«Η προσδοκία μας είναι ότι εντός εβδομάδων κάθε γονέας που θέλει το παιδί του να εμβολιαστεί θα μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού», είπε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την Covid-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το χρονοδιάγραμμα θα παρέχει στους γονείς την ευκαιρία να εμβολιάσουν πλήρως τα παιδιά τους εγκαίρως για την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.