ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΗΠΑ: Θλίψη για κοριτσάκι 14 μηνών – Η γιαγιά το ξέχασε 8 ώρες στο αυτοκίνητο και το βρήκε νεκρό

Ξέχασε να το αφήσει στον παιδικό σταθμό και δεν κατάλαβε το τραγικό λάθος

ΗΠΑ: Θλίψη για κοριτσάκι 14 μηνών – Η γιαγιά το ξέχασε 8 ώρες στο αυτοκίνητο και το βρήκε νεκρό

Ένα κοριτσάκι ενός έτους πέθανε στις ΗΠΑ επειδή το άφησαν κατά λάθος σε ένα ζεστό αυτοκίνητο για οκτώ ώρες ενώ η γιαγιά του πήγαινε στη δουλειά.

Η 54χρονη είχε προγραμματίσει να αφήσει την 14 μηνών εγγονή της στον παιδικό σταθμό καθώς πήγαινε στο γραφείο της, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Σάφολκ.

Η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι είχε αφήσει το νήπιο στο καυτό αυτοκίνητο μόνο όταν πήγε να το παραλάβει από τον παιδικό σταθμό.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται: «Περίπου οκτώ ώρες αργότερα, η γυναίκα πήγε να παραλάβει το παιδί από τον παιδικό σταθμό, που βρίσκεται στην Redwood Lane στο Smithtown, όταν συνειδητοποίησε ότι είχε αφήσει το παιδί στο όχημά της».

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο St. Catherine of Siena Medical Center, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγο μετά την άφιξή του.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος ερευνάται τώρα, αλλά δεν έχει πει αν θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Η θερμοκρασία στο Smithtown, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Long Island, έφτασε τη Δευτέρα στους 83 βαθμούς Φαρενάιτ (28 βαθμούς Κελσίου).

Οι οδηγίες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών προειδοποιούν ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου μπορεί να ανέβει κατά 20 βαθμούς μέσα σε 10 λεπτά – αρκετά για να αρχίσει να υποφέρει από υπερθερμία όποιος παραμείνει στο αυτοκίνητο.

Ακόμη και με χαμηλές θερμοκρασίες, η ζέστη μπορεί να ανέβει έως και 40 βαθμούς μέσα σε μία ώρα.

Οι κατευθυντήριες γραμμές σημειώνουν ότι η θερμοκρασία ενός παιδιού αυξάνεται πέντε φορές ταχύτερα από ό,τι στους ενήλικες και η επίτευξη των 107F (40 βαθμών Κελσίου) μπορεί να αποβεί μοιραία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, περίπου 40 παιδιά πεθαίνουν από θερμοπληξία στις ΗΠΑ κάθε χρόνο – οι περισσότερες περιπτώσεις συνήθως συνδέονται με γονέα ή φροντιστή που ξεχνά το παιδί στο αυτοκίνητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.