ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ-Βρετανία έρχονται σε ρήξη με την Κίνα: Επέβαλαν κυρώσεις για «πρωτοφανούς μεγέθους κυβερνοεπίθεση» από το Πεκίνο

«Έπληξαν δημοσιογράφους, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, εταιρείες και αμυντικές βιομηχανίες»

ΗΠΑ-Βρετανία έρχονται σε ρήξη με την Κίνα: Επέβαλαν κυρώσεις για «πρωτοφανούς μεγέθους κυβερνοεπίθεση» από το Πεκίνο

Βρετανία και ΗΠΑ ανακοίνωναν κυρώσεις κατά της Κίνας την οποία κατηγορούν για εκτεταμένη εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας, που φέρεται να έπληξε εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων, αλλά και πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αμυντικών βιομηχανιών.

Όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Κάμερον «αυτή η συμπεριφορά από την Κίνα δεν θα γίνει ανεκτή».

Οι αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κατονόμασαν ως δράστη της κυβερνο- κατασκοπείας την ομάδα «Advanced Persistent Threat 31» ή «APT31», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για βραχίονα του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας.

Παρουσίασαν δε μια λίστα στόχων. Στελέχη του Λευκού Οίκου, γερουσιαστές των ΗΠΑ, Βρετανοί βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο που επέκριναν το Πεκίνο, βρέθηκαν στο στόχαστρο, όπως είπαν. Στη λίστα των στόχων περιλαμβάνονται επίσης αμυντικές βιομηχανίες, εταιρείες ασφαλείας και αντιφρονούντες.

Ο στόχος της παγκόσμιας επιχείρησης hacking ήταν «η καταστολή των επικριτών του κινεζικού καθεστώτος, ο συμβιβασμός των κυβερνητικών θεσμών και η κλοπή εμπορικών μυστικών», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ, Λίζα Μονακό.

Σε κατηγορητήριο που αποσφραγίστηκε τη Δευτέρα κατά επτά Κινέζων, φερόμενων ως χάκερς της από APT31, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κυβερνοκατασκοπεία είχε ως αποτέλεσμα τον επιβεβαιωμένο ή πιθανό κίνδυνο παραβίασης λογαριασμών εργασίας, προσωπικών email, αποθηκευμένων αρχείων και τηλεφωνικών κλήσεων που ανήκουν σε εκατομμύρια Αμερικανούς.

Αξιωματούχοι στο Λονδίνο κατηγόρησαν την APT31 ότι χάκαρε Βρετανούς βουλευτές, που επικρίνουν την Κίνα, ενώ υποστήριξαν ότι μια δεύτερη ομάδα Κινέζων κατασκόπων βρισκόταν πίσω από το χακάρισμα του βρετανικού εκλογικού καταλόγου, που έθεσε σε κίνδυνο τα δεδομένα εκατομμυρίων περισσότερων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κινέζοι διπλωμάτες στη Βρετανία και τις ΗΠΑ απέρριψαν τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους.

Η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες «εντελώς κατασκευασμένες και κακόβουλες συκοφαντίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.