Ιρανός αυτοκτόνησε στη Γαλλία για να διαμαρτυρηθεί για όσα γίνονται στη χώρα του (βίντεο)

«Όταν δείτε αυτό το βίντεο, θα είμαι νεκρός. Είμαι ευτυχισμένος γιατί διάλεξα αυτόν τον δρόμο χωρίς κανένα άγχος»

Ιρανός αυτοκτόνησε στη Γαλλία για να διαμαρτυρηθεί για όσα γίνονται στη χώρα του (βίντεο)

Με ένα λιτό όσο και ανατριχιαστικό μήνυμα, ένας 38χρονος Ιρανός αυτοκτόνησε χθες, Δευτέρα, πέφτοντας στον Ροδανό ποταμό στη Λιόν ώστε να επιστήσει την προσοχή στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα του, η οποία συγκλονίζεται από κύμα διαδηλώσεων.

Ο Μοχάμεντ Μοραντί, ζούσε στη Λυών από το 2019, βρέθηκε πνιγμένος αργά χθες το βράδυ, ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας Le Progres.

Πυροβέστες ανέσυραν τον άνδρα στις όχθες του ποταμού, ωστόσο δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

«Η αστυνομία επιτίθεται σε ανθρώπους, χάσαμε πολλούς γιους και κόρες, κάτι πρέπει να κάνουμε», λέει ο 38χρονος άνδρας με ήρεμη φωνή σε βίντεο που αναρτήθηκε σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτού δώσει τέλος στη ζωή του.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Λυών ο Μοραντί λέει ότι «με γνωρίζετε καλά εμένα και τη σύζυγό μου. Τώρα όμως, στη χώρα μου, υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα κατά της βίας της κυβέρνησης».

«Αποφάσισα να αυτοκτονήσω πέφτοντας στον Ροδανό, για να δείξω ότι εμείς, οι Ιρανοί, είμαστε πολύ κουρασμένοι από αυτή την κατάσταση», συνέχισε.

«Όταν δείτε αυτό το βίντεο, θα είμαι νεκρός. Είμαι ευτυχισμένος γιατί διάλεξα αυτόν τον δρόμο χωρίς κανένα άγχος. Δεν είμαι θλιμμένος. Αποφάσισα να το κάνω αυτό για να δείξω σε όλο τον κόσμό ότι εμείς οι Ιρανοί χρειαζόμαστε βοήθεια. Σας παρακαλώ προσέξτε τη χώρα μου, το Ιράν», συνεχίζει, προτού ζητήσει υποστήριξη στον ιρανικό λαό στον αγώνα του ενάντια στην «εξαιρετικά βίαιη αστυνομία και κυβέρνηση».

Δείτε το βίντεο:

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν καλέσματα για συγκέντρωση το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Λιόν, ως φόρος τιμής στον αυτόχειρα.

Το Ιράν βιώνει κύμα διαδηλώσεων άνευ προηγούμενου μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από αιτήματα για τα δικαιώματα των γυναικών μετά το θάνατο της Μασχά Αμινί, μετά τη σύλληψή της με την κατηγορία ότι παραβίασε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που ισχύει στη χώρα για τις γυναίκες. Γρήγορα όμως εξελίχθηκαν σε διαμαρτυρίες κατά του ιρανικού κατεστημένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.