ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισλανδία: «Πιθανή μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου από στιγμή σε στιγμή» λένε οι ειδικοί (βίντεο)

Προβλέπουν ότι μια επιπρόσθετη ρωγμή θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες

Ισλανδία: «Πιθανή μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου από στιγμή σε στιγμή» λένε οι ειδικοί (βίντεο)

Θεωρείται πιθανό να σημειωθεί μια ακόμη ηφαιστειακή έκρηξη στη χερσόνησο Reykjanes της Ισλανδίας και οι ειδικοί προβλέπουν ότι μια επιπρόσθετη ρωγμή θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως εντός της πόλης Grindavík.

Το μάγμα συσσωρεύεται και πάλι κάτω από το Svartsengi με ρυθμό που θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα έκρηξη τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Ισλανδικό Met Office (IMO).

Από τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, υπολογίζεται ότι 268 εκατομμύρια κυβικά πόδια (7,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα) λιωμένου βράχου βρίσκονται κάτω από το έδαφος 4 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Γκρίνταβικ.

Αυτή η ποσότητα μάγματος πλησιάζει τα επίπεδα που τροφοδότησαν εκρήξεις από το ίδιο ηφαίστειο τον Δεκέμβριο του 2023, στις 14 Ιανουαρίου και ξανά στις 8 Φεβρουαρίου.

«Αν δούμε συγκρητικά την εικόνα της παραμονής προηγούμενων ηφαιστειακών εκρήξεων… η πιθανότητα να συντελεστούν αυξάνεται όταν ο όγκος φτάσει τα 8 έως 13 εκατομμύρια κυβικά μέτρα [283 έως 459 εκατομμύρια κυβικά πόδια]», είπαν εκπρόσωποι του ΙΜΟ σε γραπτή δήλωση.

«Αν η συσσώρευση μάγματος συνεχιστεί έτσι, θα φτάσουμε στο κατώτερο όριο αύριο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν συμβεί έκρηξη, τα προειδοποιητικά σημάδια είναι πιθανό να είναι πολύ σύντομης διάρκειας, προειδοποίησαν οι εκπρόσωποι του ΙΜΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.