ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισπανία: Η πριγκίπισσα Λεονόρ έγινε 18 και ορκίστηκε πιστή στο Σύνταγμα – Απούσα η βασίλισσα Σοφία (φωτο)

Η Λεονόρ θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας εδώ και 150 χρόνια

Ισπανία: Η πριγκίπισσα Λεονόρ έγινε 18 και ορκίστηκε πιστή στο Σύνταγμα – Απούσα η βασίλισσα Σοφία (φωτο)

Η 18χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής στη Μαδρίτη και ορκίστηκε πίστη στο ισπανικό Σύνταγμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί πλέον επισήμως να ενεργεί ως αντιβασιλέας εν τη απουσία του πατέρα της βασιλιά Φελίπε.

Όταν ανεβεί στο θρόνο, η Λεονόρ θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας εδώ και 150 χρόνια, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι πως θεωρείται ως η προσωπικότητα που θα ολοκληρώσει το έργο του πατέρα της να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο του παππού της, τον βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Σε μια ομιλία που εκφώνησε προς το έθνος μετά την τελετή, η πριγκίπισσα δήλωσε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της προς τον ισπανικό λαό και με τη σειρά της ζήτησε από τους Ισπανούς να την εμπιστε Μετά την τελετή, η 18χρονη πριγκίπισσα φίλησε τη μητέρα της βασίλισσα Λετίθια, 51 ετών, και τον πατέρα της βασιλιά Φελίπε, 55 ετών, στο μάγουλο, καθώς οι περήφανοι γονείς την κρατούσαν αγκαλιά σε μια υποστηρικτική χειρονομία.

Πριν από την τελετή στην ισπανική πρωτεύουσα, πλήθος κόσμου παρατάχθηκε στους δρόμους για να συμμετάσχει στους εορτασμούς – γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δημοτικότητα της Λεονόρ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ενθουσιασμός για την ισπανική βασιλική οικογένεια και τις νεότερες γενιές της απέχει πολύ από τη δυσαρέσκεια που εξαπλώθηκε σε όλο το έθνος μετά την παραίτηση του παππού της Λεονόρ, του βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Απευθυνόμενη στο κοινό την περασμένη εβδομάδα στα βραβεία Princesa de Asturias στο Οβιέδο, η νεαρή βασίλισσα διαβεβαίωσε τους καλεσμένους ότι παίρνει πολύ σοβαρά την ευθύνη της. Μιλώντας στο πλήθος, ενώ την παρακολουθούσαν οι γονείς της, η 16χρονη αδελφή της Ινφάντα Σοφία και άλλα μέλη της οικογένειας, είπε ότι θα είναι «τιμή» να ορκιστεί στο ισπανικό Σύνταγμα στα 18α γενέθλιά της.

Απούσα η βασίλισσα Σοφία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απόντες από την τελετή ήταν η γιαγιά της πριγκίπισσας Λεονόρ, η βασίλισσα Σοφία, καθώς σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ο βασιλιάς Φελίπε επέλεξε να μην κληθεί η μητέρα του στην εκδήλωση «για να μη γίνουν διακρίσεις με τον σύζυγό της, Χουάν Κάρλος». Το παλάτι φέρεται να προσπαθεί να αποφύγει τις αντιδράσεις για τον αμφιλεγόμενο πρώην βασιλιά, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του γιου του, Φελίπε, το 2014, και έφυγε εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.