ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραήλ: Τηρεί αμυντική στάση ο Μ.Νετανιάχου – Προειδοποιεί για κρίση ο αρχηγός της Αεροπορίας

Ισχυρίζεται ότι «δεν θα πλήξει τη δημοκρατία στη χώρα» ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Ισραήλ: Τηρεί αμυντική στάση ο Μ.Νετανιάχου – Προειδοποιεί για κρίση ο αρχηγός της Αεροπορίας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στην απόφαση του κοινοβουλίου να περιορίσει τις εξουσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου να εξετάζει κυβερνητικές αποφάσεις ως προς τον εύλογο χαρακτήρα τους. 

Ο Μ.Νετανιάχου αναφέρθηκε στην δικαστική μετα ρρύθμισης που προωθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πλήξει τη δημοκρατία στη χώρα.

Τα σχέδια του Νετανιάχου και της κυβέρνησής του έχουν προκαλέσει μήνες πρωτόγνωρων διαμαρτυριών, έχουν διχάσει την ισραηλινή κοινωνία και θέτουν υπό πίεση την αφοσίωση μερίδας των εφέδρων.

Στον έβδομο πλέον μήνα της, η κρίση κλιμακώθηκε τη Δευτέρα όταν το κοινοβούλιο ψήφισε τις πρώτες από τις μεταρρυθμίσεις αυτές, περιορίζοντας τις εξουσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώνει κυβερνητικές ενέργειες και δημιουργώντας φόβους για την ανεξαρτησία του δικαστηρίου.

Δίνοντας συνέντευξη σε αμερικανικά μέσα αργά χθες, ο Νετανιάχου τήρησε αμυντική στάση.

Μιλώντας στο ABC News, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η αναθεώρηση ενός από τους Θεμελιώδεις Νόμους του Ισραήλ, που επέχουν θέση Συντάγματος, είναι μια «μια μικρή διόρθωση» σε ένα δικαστήριο, τα μέλη του οποίου είναι «ακτιβιστές». «Χαρακτηρίζεται το τέλος της ισραηλινής δημοκρατίας – νομίζω ότι είναι ανόητο και όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, θα το δουν όλοι», είπε.

Ενώ ο Νετανιάχου υποβάθμισε τη σημασία των επιπτώσεων που έχουν τα σχέδιά του, ο αρχηγός της Αεροπορίας Τόμερ Μπαρ προειδοποίησε ότι η κρίση μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εχθρούς του Ισραήλ.

«Είναι δυνατόν σε μια περίοδο σαν αυτή να προσπαθήσουν να δοκιμάσουν τα σύνορα, τη συνοχή μας και την ετοιμότητά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και προετοιμασμένοι, όπως είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε», δήλωσε ο Μπαρ απευθυνόμενος στις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα, χωρίς ωστόσο να προχωρά σε άλλες λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο CNN, ο Νετανιάχου αρνήθηκε να πει εάν θα υπακούσει σε πιθανή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα αναστέλλει την ισχύ της τροπολογίας της Δευτέρας, την πρώτη πτυχή του σχεδίου της θρησκευτικής-εθνικιστικής του κυβέρνησης για τη δικαστική μεταρρύθμιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.