ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Ιστορική» βροχόπτωση στη Κίνα: Τόνοι σκουπιδιών απειλούν την υγεία των κατοίκων (βίντεο)

Χείμαρροι αυτού του δύσοσμου μίγματος χύθηκαν σε πάρκο - «Δεν έχoυμε ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και 40 χρόνια» λένε κάτοικοι

«Ιστορική» βροχόπτωση στη Κίνα: Τόνοι σκουπιδιών απειλούν την υγεία των κατοίκων (βίντεο)

Ολόκληρες ζώνες της βόρειας Κίνας έχουν καλυφθεί από καφεκίτρινα νερά, στα οποία επιπλέουν τόνοι απορριμμάτων, μετά την «ιστορική» βροχόπτωση που έπληξε τις τελευταίες ημέρες το Πεκίνο και τα περίχωρά του.

Χείμαρροι αυτού του δύσοσμου μίγματος χύθηκαν σε ένα πάρκο, στα προάστια της πρωτεύουσας, ενώ οι κυριότερες οδικές αρτηρίες που συνδέουν μεταξύ τους τις πόλεις της επαρχίας Χεμπέι, στα νοτιοδυτικά του Πεκίνου, έχουν μετατραπεί σε πραγματικά ποτάμια.

Σε αεροφωτογραφίες που τράβηξε το Γαλλικό Πρακτορείο σε μία από αυτές τις πόλης, τη Ζουοζού, διακρίνονται βιτρίνες καταστημάτων και οροφές αυτοκινήτων που πλέουν σε αυτά τα λασπωμένα νερά, τα οποία κατέκλυσαν επίσης πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Φορώντας κράνη, διασώστες με φουσκωτά σκάφη μεταφέρουν φαγητό, ψωμί και πόσιμο νερό στους κατοίκους της Ζουοζού, πολλοί από τους οποίους έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με κομμένο το τηλέφωνο.

Ένας 34χρονος, που είπε ότι ονομάζεται Λιου, αφηγήθηκε σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκαν στην περιοχή ότι ήταν αδύνατον επί δύο ημέρες να βγει από το πλημμυρισμένο κτίριο της επιχείρησης όπου εργαζόταν. «Προσπαθήσαμε αρχικά να συγκρατήσουμε το νερό όμως αποδείχτηκε αδύνατο. Δεν μπορέσαμε να σώσουμε τον εξοπλισμό ή τα υλικά του εργοστασίου μας. Παγιδευτήκαμε στο εσωτερικό (από την Δευτέρα) μέχρι σήμερα το μεσημέρι που μας διέσωσαν», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζόου Λιμπίν, 41 ετών, καθοδηγεί μια ομάδα διασωστών στους πλημμυρισμένους δρόμους. «Ήμασταν οι πρώτοι που φτάσαμε στο Ζουοζού», είπε. «Η εκκένωση ξεκίνησε χθες γύρω στις 15.00 και μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί περίπου 1.000 άτομα. Αυτοί που μένουν είναι ηλικιωμένοι, δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν και ακόμη συντονίζουμε αυτή τη δουλειά» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.