ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ιστορικό ρεκόρ για την Ιαπωνία: Πάνω από τρία εκατομμύρια τουρίστες την επισκέφθηκαν τον Μάρτιο

Αντιπροσωπεύει αύξηση 69,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα

Ιστορικό ρεκόρ για την Ιαπωνία: Πάνω από τρία εκατομμύρια τουρίστες την επισκέφθηκαν τον Μάρτιο

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες πήγαν στην Ιαπωνία τον Μάρτιο, ιστορικό ρεκόρ σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο εθνικός οργανισμός τουρισμού (JNTO).

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 69,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και 11,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, την περίοδο πριν από την Covid που αποτελεί σημείο αναφοράς.

Είναι η πρώτη φορά που ξεπεράστηκε το όριο των τριών εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών σε ένα μήνα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τον JNTO.

Εκτός της ισχυρής ανάκαμψης του παγκόσμιου τουρισμού μετά τα χρόνια της πανδημίας, η περίοδος της άνθισης των κερασιών στην Ιαπωνία και η περίοδος του καθολικού Πάσχα στο εξωτερικό συνέβαλαν στο ρεκόρ αυτό.

Όπως και η τωρινή σημαντική εξασθένηση του γεν σε σχέση με το δολάριο και το ευρώ, που καθιστά την Ιαπωνία μια σχετικά φθηνή αγορά για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους.

Η μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών τον Μάρτιο προήλθε από τη Νότια Κορέα (663.100 άτομα, +13,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019), αλλά πολύ πιο σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στους επισκέπτες που προέρχονται από τις ΗΠΑ (+64,3%) και τις ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία (+66,1%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο μηνιαίος αριθμός επισκεπτών στην Ιαπωνία ξεπερνά τα επίπεδα του 2019 από τον περασμένο Οκτώβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.