ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Βολιβία – Βυθίστηκε κάτω από το νερό η πόλη Κοβίχα

Το επίπεδο των υδάτων στη γέφυρα Φιλίας, που συνδέει την Κοβίχα με την Μπραζιλέια, στη Βραζιλία, έφθασε τα 17 μέτρα

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Βολιβία – Βυθίστηκε κάτω από το νερό η πόλη Κοβίχα

Μέρος της πόλης Κοβίχα (βόρεια) της Κολομβίας βυθίστηκε κάτω από το νερό εξαιτίας των βροχοπτώσεων που πλήττουν από τον Δεκέμβριο τη χώρα.

Ο ποταμός Άκρε στη Βολιβία υπερχείλισε από τις βροχοπτώσεις, το επίπεδο έφθασε ως τις οροφές σπιτιών και οι κάτοικοι μετακινούνται πλέον με πιρόγες και βάρκες στους δρόμους, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν έχουμε καταγράψει κανέναν θάνατο, όμως έχουμε κάπου τριακόσια σπίτια που έχουν πλημμυρίσει τελείως», δήλωσε χθες Πέμπτη η Άνα Λουσία Ρέις, η δήμαρχος αυτής της πόλης περίπου 100.000 κατοίκων, στα σύνορα με το Περού και τη Βραζιλία, που έχει υψόμετρο 280 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Το επίπεδο των υδάτων στη γέφυρα Φιλίας, που συνδέει την Κοβίχα με την Μπραζιλέια, στη Βραζιλία, έφθασε τα 17 μέτρα, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2015 και ήταν 15,5 μέτρα, σύμφωνα με την μονάδα διαχείρισης κινδύνων της Βολιβίας.

«Αυτό είναι ρεκόρ που δεν πιστεύαμε πως θα καταρριπτόταν. Έχουμε δεκαέξι συνοικίες που έχουν πλημμυρίσει εντελώς. Έχουμε οικογένειες που έχασαν τα πάντα», τόνισε η αιρετή.

Σύμφωνα με μελέτες του ιδιωτικού ινστιτούτου Tierra, η Βολιβία γνώρισε περίοδο ξηρασίας για περίπου έξι μήνες και κατόπιν σφοδρών βροχοπτώσεων σε βραχύ χρονικό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένα της μετεωρολογικής υπηρεσίας δείχνουν ότι από το 1980, οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν κατά 36% τους ξηρούς μήνες, από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο, όμως το 2023 η ξηρασία συνεχίστηκε στη Βολιβία ως τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.